Un milion de infectați în septembrie?! „Nu luați în seamă știri alarmiste!”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe români să nu dea prea multă importanță studiului potrivit căruia, în septembrie, în România vor fi un milion de infectați cu COVID-19!

„Să clarificăm și să punem punct: nu există un studiu oficial făcut de grupul tehnic de lucru adus la cunoștiința Consiliului Național pentru Situații de Urgență. Sunt analize făcute de specialiști, care calculează ei pe monitoare, pe probabilități, pe situații comparative cu alte țări… Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune”, a explicat Vela.

El a mai spus că nu s-a dezbătut în CNSU „o asemenea situație megadramatică la nivelul României”.

„Mă refer la cetățenii simpli – să nu luați în seamă știri alarmiste! (…) Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau de analiști de la vreo facultate cu renume mondial în medicină și fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs, pot fi, se pot întâmpla. Probabilitatea nu exclude și această variantă, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora”, a adăugat ministrul.

Potrivit șefului de la Interne, „este clar că avem de a face cu o creștere, este clar că avem de a face cu focare”.

Potrivit unei analize citate de Digi24, România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a ajuns până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar îndeplini condițiile enunțate să intre din nou în stare de urgență la începutul lunii august. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români infectați.