ANALIZĂ. Absenți în Parlament, absenți și pe Google! Cărășenii sunt tot mai puțin interesați de politicienii locali!

Conform datelor Google, interesul locuitorilor județului Caraș-Severin pentru politicienii locali a scăzut anul acesta cu 40 la sută!

Google oferă public anumite informații despre modul în care utilizatorii săi folosesc motorul de căutare. Prin procesarea datelor Google aferente ultimelor 24 de luni, analiștii DWF.ro au identificat interesul exprimat de români pentru senatorii și deputații din județul în care locuiesc.
Conform datelor Google, interesul locuitorilor județului Caraș-Severin pentru politicienii locali, cei nouă deputați și trei senatori, a scăzut anul acesta cu 40 la sută! În ultimele 12 luni, numele deputaților și senatorilor din județul Caraș-Severin au fost căutate de 360 de ori. Acest număr este în scădere față de valoarea înregistrată în perioada anterioară, când Google raportează 600 de căutări. Analiza DWF relevă că la nivel național se înregistrează o scădere cu 5.01 la sută a numărului de căutări realizate de români pe Google după numele deputaților sau senatorilor care îi reprezintă în Parlament.
Scăderea plasează județul Caraș-Severin pe locul patru în topul județelor cu cele mai mari variații negative. O scădere mai mare a interesului decât cea a locuitorilor județului Caraș-Severin pentru politicienii locali o putem sesiza în județe precum Arad (-41.67 la sută) sau Harghita (-42.31 la sută).
Din punctul de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste căutări, Google raportează că telefoanele și tabletele reprezintă 68 la sută, în timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumulează 32 la sută. Comportamentul este similar la nivel național, ceea ce denotă utilizarea din ce în ce mai frecventă în România a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.
Prezența la vot a locuitorilor județului Caraș-Severin în cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 39.28 la sută, valoare apropiată de media națională, de 42.19 la sută. Scăderea interesului pentru politicienii locali este posibil să impacteze în mod negativ numărul de persoane care își vor exprima votul în următoarele alegeri locale, apreciază cei de la DWF.ro.

 

 

foto: radioiasi.ro