NEWS ALERT. Sentință definitivă în dosarul lui Frunzăverde!

explo 1000x200

Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Caraș-Severin a respins astăzi contestația lui Sorin Frunzăverde împotriva ordinului prefectului Florența Albu prin care s-a dispus încetarea, înainte de termen, a mandatului de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!

Ședința de judecată a început la ora 12 la cererea avocatului apărării, Gabriel Cornel Schmaler, de la termen lipsind atât Sorin Frunzăverde, cât și prefectul Florența Albu. De altfel, din start, ambele părți au cerut judecarea în lipsă. Avocatul lui Frunzăverde a arătat că acesta are interes în anularea actului care îl afectează direct, din cauza faptului că acesta se află în concediu medical și că pierderea funcției de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin l-ar transforma pe Frunzăverde în șomer. Acesta nu ar pierde indemnizația de concediu medical, dar cuantumul acesteia s-ar diminua serios dacă Frunzăverde nu ar mai fi președinte de Consiliu Județean, ci un simplu… șomer!

Instanța a admis interesul justificat al lui Frunzăverde în dosar și a constatat că este competentă material și teritorial, astfel că s-a trecut la discuția pe fond a cauzei. Pe fond, tot avocatul Schmaler a arătat că ordinul contestat nu este legal, deoarece nu este explicit. Potrivit legii, suspendarea președintelui Consiliului Județean este posibilă dacă acesta a lipsit mai mult de șase luni de la serviciu dintr-un „an calendaristic”, avocatul Schmaler arătând că ordinul prefectului nu este foarte exact tocmai în respectarea acestei sintagme legale, căci calculul absenței lui Frunzăverde nu a fost făcut raportat la „an calendaristic”, ci ar fi reportat cumva ilegal anumite luni din anul 2015 în anul 2016. Ceea ce ar face, crede avocatul Schmaler, ilegal ordinul prefectului, deoarece nu este formulat explicit și nu reflectă cu acuratețe prevederile legale.

Frunzăverde, prin avocatul său, a mai cerut să i se deconteze cheltuielile de judecată, adică onorariul avocatului și taxa de timbru. Tribunalul a decis în această seară să respingă „acţiunea formulată de reclamantul FRUNZĂVERDE SORIN în contradictoriu cu pârâta INSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢULUI CARAŞ-SEVERIN. Definitivă şi irevocabilă”.

banner 970 x 250