Amenzi monstruoase de aproape 20.000.000 de lei neîncasate la bugetul local. Vezi motivele sancțiunilor!

O mare parte a reșițenilor nu par să dea doi bani, la propriu, pe amenzile primite în decursul timpului, care s-au transformat în adevărate găuri în bugetul local al municipiului. Pierderile sunt mari, iar șansele de a mai fi recuperat vreun ban din buzunarele datornicilor incerte.

Cele mai mari datorii la nivel de municipiu reprezintă amenzile neplătite ale persoanelor juridice. Sumele în acest caz se apropie la o valoare de aprope 17.000.000 de lei, o sumă colosală în raport cu bugetul local al Reșiței, și așa destul de sărăcăcios.

În ceea ce privește persoanele juridice, este vorba despre firme aflate într-o formă sau alta de reorganizare. Fie se află în insolvență, fie în faliment, dar sunt în incapabilitatea de a-și plăti amenzile adunate în timp și care trebuie recuperate de Primăria Reșița”, a explicat Roxana Topală, purtător de cuvânt al primăriei.

Dacă în cazul firmelor mai există șanse să se recupereze măcar o parte din bani, persoanele fizice se bucură de mai multă libertate. Cum foarte mulți dintre cei cu sute de mii de lei restanți la bugetul local figurează doar în buletin ca fiind locuitori ai Reșiței, este foarte greu pentru autoritățile locale să impună o serie de măsuri. Executarea silită ar putea fi una dintre variante, dar datele personale ale cetățenilor în cauză sunt de cele mai multe ori necunoscute.

Un lucru este cert însă, și anume acela că reșițenii, fie ei cetățeni ai municipiului doar în acte, au adunat în decursul timpului amenzi care se apropie de 750.000 de lei. Cea mai mare parte din această sumă se trage din sancțiuni aplicate de Direcția Vamală sau Poliția de Frontieră celor prinși că vindeau sau transportau ilegal țigări de contrabandă.

Pe primul loc în ceea ce privește datoriile la bugetul local adunate din amenzi neplătite este un reșițean care figurează la jumătatea anului 2014 cu o restanță la fondurile orașului de 300.000 de lei, aproape jumătate din suma totală înregistrată la persoanele fizice.

Comments

 1. Doru says:

  In varsta de 76 de ani, o femeie cere ajutorul semenilor sai. Copilul acesteia, Ion Istudor, stabilit in Germania, a decedat intr-un accident in luna aprilie a acestui an. Mama, Ana Istudor a aflat tragica veste abia in urma cu o luna si incearca din rasputeri sa duca trupul neinsufletit al copilului ei in tara.Pentru ea este imposibil sa razbeasca de una singura si din acest motiv, solicita sprijinul nostru pentru a reusi sa stranga suma de bani necesara pentru a-si ingropa fiul acasa. Cine doreste sa contribuie la ajutorarea acestei femei , cu orice suma, poate sa o faca la banca Raiffeissen in conturile urmatoare>
  Lei -RO72RZBR
  0000 0600 0824 6231
  ori in euro in contul >
  RO98 RZBR
  0000 0600 1532 7054