Amenzi de aproape 2 milioane de lei pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu! 50.000 de lei în Caraș-Severin

120 de persoane din România au fost amendate pentru că au plecat din case fără acordul autorităților. Amenzile aplicate de inspectorii sanitari se apropie de 2 milioane de lei.

Până în prezent, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1,83 de milioane de lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării, conform HG 857/2011, art. 30, lit H.

publicitate online in ziar Express de Banat

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din Neamț și Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste județe, cu valoare de 210.000 lei (NT) și 134.000 lei (HD).

gif card de energie dacus 1000x100

La nivelul județului Caraș-Severin au fost aplicate până acum 5 amenzi, dintre care 4 doar ieri. Au fost sancționați cărășeni din Băile Herculane, Bocșa, comuna Cornereva, Oțelu Roșu și comuna Târnova. Fiecare dintre cei sancționați are de plătit acum câte 10.000 de lei.

Reamintim că, în cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc roșie/galbenă, la revenirea în țară rămâne obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/