20.000 de euro, prețul acuzațiilor de abuz în serviciu și trafic de influență! Primarul Borcean, în fața instanței!

Dezvăluirile incendiare făcute de primarul Caransebeșului în redacția Express de Banat, imediat după ce ofițerii DGA au oprit un concurs pentru ocuparea a două posturi de director, îl obligă pe edilul-șef să prezinte dovezi în instanță!

Felix Borcean are motive care îl fac să creadă că numele său nu a fost strecurat deloc întâmplător în ancheta penală legată de tentativa de fraudare a concursului pentru posturile de director la Clubul Sportiv, respectiv Piața Gugulanilor. În acest sens, a făcut dezvăluiri importante în timpul unui interviu acordat Express de Banat. Dezvăluiri care nu pot fi trecute cu vederea de către procurori. Edilul-șef a vorbit despre bani, despre influență, despre finanțarea PNL Caransebeș și despre adevărata miză a postului de director al Serviciului Public „Piața Gugulanilor”. Luminița Verdeș, fosta șefă a pieței și candidat acum pentru funcția de director, a ripostat. Felix Borcean a spus atunci tot ce a avut pe suflet. Luminița Verdeș n-a mai scos o vorbă, s-a dus la avocatul Cosmin Bolosin și acum îl cheamă pe primarul Caransebeșului în sala de judecată.

Lui Felix Borcean i se cer astfel 20.000 de euro cu titlu de daune morale pentru repararea prejudiciului moral ce i-ar fi fost adus Luminiței Verdeș. Primarului i se reproșează faptul că ar fi lansat acuzații deosebit de grave la adresa Luminiței Verdeș, în spațiul public, prin interviul acordat în redacția Express de Banat, ocazie cu care ar fi făcut afirmații nesusținute de dovezi. Afectând astfel în mod grav imaginea publică a acesteia! În cererea de chemare în judecată se arată că Felix Borcean a afirmat despre Luminița Verdeș că a ocupat postul de șef birou al Serviciului Public „Piața Gugulanilor” din Caransebeș cu sprijinul PNL și că în această calitate a obținut foloase necuvenite și fonduri nefiscalizate. „A spus că încasările care se fac de către serviciul pe care l-am condus sunt dirijate în patrimoniul meu, respectiv înspre partidul care mă susține!”, subliniază Luminița Verdeș.

Deși nu s-ar fi deplasat niciodată la domiciliul acesteia, se mai arată în cererea de chemare în judecată, primarul Borcean a spus că ar cunoaște faptul că în curtea Luminiței Verdeș se află pavele identice cu cele din spațiile publice ale municipiului Caransebeș. La fel și bănci. „Mai mult, acesta afirmă că primesc mită sub formă de fructe și legume din piață nefiind nevoită vreodată să mă deplasez la un supermarket pentru a procura cele necesare. Aduce la adresa mea fără a avea nicio bază acuzații grave de abuz în serviciu și trafic de influență. Toate afirmațiile făcute de Felix Borcean sunt false. Prin acuzații false la adresa mea, Primarul Felix Borcean mi-a încălcat dreptul la onoare și demnitate, fapt ce mi-a cauzat un prejudiciu moral ce se impune a fi reparat”, mai pretinde Luminița Verdeș.

Primarul Felix Borcean consideră că tocmai se consumă un nou episod al disputei pe care o are de mai multă vreme cu liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela. Și asta pentru că e de notorietate faptul că Luminița Verdeș e o apropiată a actualului ministru de Interne. „Eu nu vreau să transform asta într-un conflict. Până la urmă e și disproporționat, e așa un fel de David cu Goliat. Eu sunt mic, el este mare. Este disproporționat și nu țin eu să am un conflict cu Marcel Vela. Eu vreau să îmi văd de treaba mea și el să mă lase în pace, atâta am cerut”, a explicat primarul Caransebeșului.