Amenințări doar pe hârtie! Proprietarii terenurilor pe care se află ambrozie, somați să ia măsuri urgente pentru a evita amenda

ambrozie lugohj

La nivelul Primăriei Municipiului Lugoj s-a constituit o comisie în cadrul măsurilor întreprinse în vederea evitării instalării și răspândirii buruienii ambrozia pe terenurile intravilane sau extravilane din oraș.

Astfel, s-a constatat existența ambroziei pe un număr de 14 suprafețe, iar ulterior au fost transmise somații către proprietarii acestor terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, situația fiind monitorizată în continuare. În cazul nerespectării de către proprietari a prevederilor din somații, administrația locală precizează că se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Comisia va continua activitățile de identificare a terenurilor cu ambrozie pe toată durata de vegetație a dăunătoarei buruieni. Primăria Municipiului Lugoj face apel la cetățeni să ofere sprijin în identificarea zonelor în care mai există ambrozie. În acest sens, fotografii și date de identificare a acestor locații se pot trimite la adresele de e-mail mediu@primarialugoj.ro sau contact@primarialugoj.ro, pe pagina de Facebook sau prin intermediul aplicației CityHealth.

leader board 728 x 90 px

În conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia. În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.