Amenințare cu bombă într-un liceu din Caraș-Severin. Un mare fâs!

În stare de ebrietate și neavând bani să își cumpere bilet de întoarcere în România, un tânăr care locuia în Canada a apelat la un tertip care s-a dovedit a fi inutil.

Posibil ca dorul de casă și spiritul sărbătorilor de iarnă să fi determinat un tânăr să aleagă cea mai complicată cale pentru a ajunge acasă. Cu scopul de a intra în țară mai „ușor”, tânărul a sunat să amenințe un liceu din Bocșa, în speranța că va fi adus gratuit din Canada… probabil acesta se gândea că, odată ce comite o infracțiune, polițiștii îl vor aduce în România pentru cercetare.

În data de 18 octombrie, în jurul orei 9.30, la secretariatul Liceului Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa au fost primite 4 apeluri telefonice anonime. Erau aduse amenințări cu bomba, care nu s-au confirmat. S-a dovedit a fi o alarmă falsă. Recent, polițiștii au reușit identificarea celui care a efectuat apelurile: un tânăr de 19 ani din comuna Ocna de Fier. Acesta este bănuit că la momentul respectiv, în timp ce se afla în Canada, băut și neavând bani să își cumpere biletul de întoarcere în România, prin intermediul unei aplicației telefonice, a inițiat 4 apeluri de amenințare. A ales întâmplător… un liceu din Bocșa.

Ulterior, băiatul de 19 ani s-a întors acasă, pe cheltuiala lui, iar între timp, polițiștii au identificat de unde veneau apelurile și, numai bine, l-au așteptat în țară cu o „invitație”. L-au dus direct la sediul poliției pentru cercetări.

În momentul de față, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiuni de amenințare, în vederea tragerii la răspundere penală a tânărului.