„Proiectul bacului de la Moldova Nouă va eşua! E un proiect păgubos”

Eliminarea din cadrul proiectului transfrontalier a „uneia dintre cele mai importante componente economice” – transportul de mărfuri – îl determină pe liderul verzilor de la malul Dunării să preconizeze un viitor sumbru bacului de la Moldova Nouă, „business-ul păgubos” urmând să săcătuiască buzunarele partenerilor români din proiect: CJ CS şi primăria Moldova Nouă.

Președintele Partidului Verde din Moldova Nouă, Eugen Băleanu, cel mai vocal contestatar al proiectelor întreprinse de primarul Adrian Torma, nu vede mari beneficii economice în privința curselor care vor avea loc între Moldova Nouă și Golubac cu bacul și asta pentru că, spune el, „proiectul a fost gestionat prost”.

În primul rând, Băleanu nu înțelege de ce Consiliul Județean Caraș-Severin, lider de proiect, a dat partenerilor sârbi, în folosință gratuită, pontonul Baziaș 2, iar pe de altă parte, modificările aduse proiectului inițial, modificări care-l fac pe liderul PV să arate cu degetul înspre fostul edil, Matei Lupu – „nu avem transport de mărfuri, doar microbuze cu pasageri”, îi întăresc acestuia ideea că „acest bac nu va funcționa fără bani de la bugetul statului” și îl fac pe politician să-și pună următoarea întrebare: „Cât să mai investim în proiecte păguboase?”.

În altă ordine de idei, în contextul în care punerea bacului în funcțiune e doar o chestiune de câteva zile, Eugen Băleanu este ferm convins că singurii care vor câștiga, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere turistic, din toată această poveste vor fi vecinii sârbi și asta pentru că: „La ei merge lumea pentru că are ce vizita. La noi nu vine nimeni. Noi mergem ca înecații la ei. Au mâncare mai ieftină, mai bună, sunt serioși. În plus, pe o rază de 100 de km, sârbii au cinci repere turistice europene, iar la noi, în afară de Capul lui Decebal, ce avem?”.

„Românii vor subvenționa tot acest business din propriul buzunar pentru că a fost gândit prost. Proiectul nu trebuia schimbat. Tirurile trebuiau să fie tiruri, autobasculantele trebuiau să meargă pe acest bac, asta ca să poți aduce un ban”, a mai ținut să transmită, prin intermediul expressdebanat.ro, președintele Partidului Verde de la Dunăre, Eugen Băleanu.