Ambulatoriu de peste 20 de milioane de lei

Alături de unitatea militară și cele trei drone care vor interveni în caz de nevoie, orașul Caransebeș mai pune o piesă pentru a întări siguranța cetățenilor: un ambulatoriu modern, dotat cu cea mai performantă aparatură.

Planurile Consiliului Local și ale Primăriei Caransebeș continuă să se contureze. Un proiect prin Programul Operațional Regional va transforma ambulatoriul spitalului într-unul gata să primească și cele mai grave situații. Cu valoarea totală de peste 20 de milioane de lei, 200 de miliarde de lei vechi, proiectul va reabilita și moderniza ambulatoriul și îl va dota cu RMN modern, mamograf digital, aparat radiologie dentară panoramică și retroalveolară și multe altele.

Acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu, prin ceea ce înseamnă modernizarea unor servicii complementare actului medical. Dotările unice din oraș, și aici includem dronele, elicopterele și acum un spital cu aparatură modernă, ne ajută să spunem că în Banatul de Munte, cu toate cele aproape 100 de localități arondate, oamenii sunt în siguranță. Astfel, ne-am făcut datoria față de cetățeni, am pus umărul ca atunci când sunt la necaz să avem toată tehnica pentru ca ei să fie salvați”, a explicat Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.

Toate aceste dispozitive vor ajuta la identificarea și diagnosticarea problemelor pacienților, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte localități. „Cu ajutorul mamografiei digitale vom putea preveni cancerul la sân, radiografia coronariană va fi utilă pentru cardiaci, iar RMN-ul este mai mult decât util, pentru că cetățenii trebuiau să aștepte câte o lună după o programare în Timișoara. În acest fel, va ajuta și densitatea, actul medical de acolo”, mai adaugă primarul orașului. „Este un proiect generos atât din punctul de vedere al sumelor, cât și al importanței. Este esențial, pentru că acest spital va putea da soluții și va pune diagnostic, o schimbare mare, pentru că până acum oamenii erau trimiși în altă parte”, a precizat Sorin Maxim, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

marcel vela

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea activităților de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală și TBC din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș” are o durată de implementare de 12 luni și presupune atât modernizarea ambulatoriului actual, ce va fi adus la standarde europene, cât și dotarea lui ulterioară. Prima parte din implementare va începe chiar din această toamnă. Din cei puțin peste 20 de milioane de lei,  15 sunt nerambursabili, și 372 mii lei reprezintă finanțarea Primăriei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/