Autorul accidentului de la Băuţar regretă ce a făcut!

Tribunalul Caraş-Severin a respins în urmă cu puţin timp recursul declarat de Marius Bîrsilă împotriva deciziei de vineri a Judecătoriei Caransebeş, prin care tânărul fusese arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Cei doi avocaţi ai tânărului acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice au încercat în zadar să demonstreze că nu este un pericol social şi că totul a fost doar un accident nefericit, pe care nimeni nu şi l-a dorit. Apărătorii lui Marius Bîrsilă au mai învederat instanţei faptul că nu se poate vorbi de o fugă de la locul accidentului, atâta vreme cât s-a prezentat la postul de Poliţie din Caransebeş. Mai mult decât atât, aceştia au susţinut că tânărul nici măcar nu şi-a dat seama că a lovit un om, de vină fiind ploaia torenţială. Avocaţii au mizat şi pe atitudinea sinceră a clientului lor în faţa organelor de cercetare penală. La dosar au fost depuse şi înscrisuri prin care familia victimei arată că nu are niciun fel de pretenţii de la şoferul vinovat, acesta fiind de acord, probabil, să se ocupe de toate cheltuielile cu înmormântarea. Pe magistraţii cărăşeni nu i-a impresionat nici măcar faptul că Marius Bîrsilă are o firmă cu mai mulţi angajaţi, care ar avea de suferit, au susţinut avocaţii, în cazul în care ar rămâne în arest. În opinia apărătorilor, tânărul ar putea fi cercetat în stare de libertate, eventual cu interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu.

Marius Bîrsilă a plâns în hohote la intrarea în sala de judecată şi a lăsat să se înţeleagă că regretă cele întâmplate. ,,Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut”, a mărturisit tânărul. Următoarele 29 de zile le va petrece în arestul IPJ Caraş-Severin, unde va putea reflecta la situaţia în care se află.