Ambulanță care operează în Caraș-Severin fără autorizație?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că au fost demarate verificări la mai multe servicii de ambulanță private, fiind aplicate și amenzi pentru lipsa autorizațiilor. Situaţia în Caraş-Severin este… discutabilă.

Verificările au fost începute în contextul în care un bătrân a decedat după ce personalul de la ambulanța privată AmbuHelp nu a știut să îi acorde primul ajutor. Raed Arafat a explicat ca au fost demarate controale și la alte servicii private de ambulanță, la una dintre firme aplicându-se deja o amendă de 15.000 de lei.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, în județ funcționează 5 servicii private de ambulanță, unul fiind al unei asociații înființate de către Primăria Reșița. Patru dintre ele, susţine DSP CS, sunt autorizate și una nu, este vorba despre Neuromed. „Cei de la această firmă ne-au declarat că sunt autorizați pe județul Timiș și că nu mai fac servicii în județul Caraș-Severin”, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Reprezentanții Neuromed, însă, infirmă cele spuse, recunosc că operează în Caraș-Severin, având și un punct de lucru la Caransebeș, dar spun că au toate actele în regulă. „Avem autorizație de funcționare pe Caraș-Severin valabilă până în martie 2018”, ne-a declarat Mihai Ostrofeț, de la Neuromed.

banner 970 x 250