Ambrozia, reclamată la ministru! Primarii şi fermierii din zona de est a Timişului s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii la Lugoj

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost prezent la Lugoj pentru a se întâlni cu fermierii din zonă, dar și cu mai mulți primari, în special cu cei care sunt membri PNL.

Prima oprire a delegației ministeriale a fost la desființatul Liceu Agricol, acolo unde s-a discutat despre posibilitate reînființării acestui liceu, ca modalitate a susținerii învățământului dual.

„Este necesar să avem un astfel de liceu, pentru că peste tot pe unde am circulat, nu doar în zona dvs., principala problemă ridicată de fermieri a fost lipsa forței de muncă, una calificată și care acum se găsește foarte greu. Dacă există interes și solicitări în acest sens, nu văd de ce nu ar putea fi reînființat acest liceu agricol”, a spus ministrul Adrian Oros.

Delegația s-a îndreptat spre restaurantul J’Adorre pentru dezbateri, axate preponderent pe problemele existente în agricultură, dar și în administrațiile locale. De exemplu, Vasile Bejera, primarul din Știuca, a ridicat problema ambroziei și greutățile de a pune legea în aplicare.promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„Procedurile de aplicare a legii durează peste trei luni, pentru că după ce trimitem oamenii pentru a constata locurile unde există această plantă, trebuie formate tot felul de comisii și comisioare, cu reprezentați de la mediu, de la direcția agricolă etc și până reușim să facem ordine ne prinde iarna. Nu știm de ce au trebuit toate aceste complicații, când putea fi foarte simplu, adică să putem curăța singuri parcelele”, a spus Bejera.

Au mai fost ridicate probleme legate de punerea în aplicare a Legii 156, pentru că din cauza unui articol interpretat greșit de cei de la Curtea de Conturi se blochează repartizarea titlurilor de proprietate, a dezastrelor provocate de mistreți, în special în această perioadă, în lanurile de porumb, a inundării terenurilor agricole în urmă cu o lună sau a lipsei unui centru de legume – fructe în această zonă, pentru a-i ajuta pe producători s-și comercializeze marfa.

„Problemele sunt diverse în funcție de regiune. În Dobrogea, oamenii au un necaz, în Banat sunt altele și vrem ca la nivel de minister să facem o consultare cât mai reală. De aceea, facem acest periplu prin județe, pentru a ne întâlni cu fermierii și pentru a vedea aici, la firul ierbii, care sunt problemele reale. O parte le știm, pentru că liderii asociațiilor vin la București și ne informează”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Înainte de a ajunge la Lugoj, demnitarul s-a întâlnit la Timișoara și cu agricultorii din zona de câmpie a județului.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/