Ambii protagonişti ai disputei din Domaşnea au pierdut! Unul – viaţa, celălalt – libertatea!

Ceea ce se credea la început a se fi întâmplat pe fondul unei gâlceve politice, ducând la moartea unui om în Domașnea, imediat după alegerile locale din iunie, se dovedeşte, de fapt, că a avut alte cauze.

Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în seara zilei de 24 iunie, în fața localului din centrul comunei Domașnea, un tânăr (B.M.V.) i-a tras un pumn în față unui bărbat (G.O.G.), care a căzut la pământ și, lovindu-se cu capul de carosabil, s-a stins mai târziu la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

În fapt, între bărbatul ce avea să devină victimă, aflat la masă cu băiatul său, și tânărul care era la o masă învecinată se iscaseră discuții controversate, din cauză că tânărul fusese cândva concubinul fetei celui dintâi. Pe fondul acestor discuții în contradictoriu, băiatul i-a cumpărat tatălui său mai multe sticle de bere, pe care bărbatul le-a spart una câte una, în ciudă. Crezând că va fi lovit cu ultima sticlă, tânărul B.M.V. s-a ridicat și a dorit să plece, moment în care soția bărbatului și fiica acestuia au intrat în birt ca să aplaneze conflictul și să-l ducă acasă pe omul lor, băut bine. Acestea nu au putut decât să-l scoată din local şi să-l tragă câțiva metri pe carosabil, moment în care bărbatul s-a smuls din brațele celor două femei și i-a cârpit o palmă tânărului care, şi el, avea capul îmbibat în alcool. Nervos, acesta a făcut, poate, greșeala vieții lui, pentru care ar putea plăti cu închisoarea: a replicat aplicându-i un pumn în față lui G.O.G., care, în cădere, s-a lovit cu capul de carosabil, lovitură ce i-a fost fatală.

leader board 728 x 90 px

Pentru fapta sa, tânărul (B.M.V) a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de loviri cauzatoare de moarte și poate primi o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

CITEȘTE ȘI:

Crima de la Domaşnea, sancționată de autorități… „a treia zi după Scripturi” (UPDATE)