Miron Cozma: „Am venit la Reșița să mă văd cu ortacul meu”

„Luceafărul huilei”, așa cum este supranumit Miron Cozma, a fost prezent cu ceva zile în urmă în municipiul Reșița, acesta fiind efectiv asaltat pe stradă de cărășenii dornici să-și facă o fotografie cu el.

Prezent și în redacția Express de Banat, Miron Cozma a explicat și motivul vizitei sale la Reșița, care se leagă de actualul prefect, Matei Lupu, fost lider de sindicat și ortac al lui Miron Cozma pe vremea când Moldominul era încă funcțional.

Cozma spune că mereu este asaltat de oameni pe stradă care-i cer să se fotografieze împreună cu ei și că se aștepta și la Reșița să fie multe asemenea solicitări. „Aici simt întotdeauna că sunt ca acasă… Nu foarte departe e Anina, toată zona aceasta este o zonă care a fost într-o relație directă cu mine în perioada sindicală”, spune Cozma.

Cât privește vizita la Reșița, Cozma spune că „am o obligație morală față de un ortac de-al meu. Matei Lupu este printre puținii ortaci care – în perioada când i-a fost greu voinicului, cum se spune – a venit la mine la Rahova la închisoare, a venit cu pachet, a venit din respect pentru ce am realizat împreună și pentru ceea ce am luptat împreună”.

Acesta i-a adus înaltului demnitar și fost ortac ultimele sale apariții editoriale, evident cu autograf.

Vezi în această seară, de la ora 20.30, pe Express de Banat și pe pagina noastră de Facebook interviul exclusiv și integral pe care Miron Cozma ni l-a acordat.