Căsătorie de convenienţă, penalizată de poliţişti

Poliţiştii cărăşeni de la imigrări au depistat două femei, din Vietnam și Republica Moldova, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. În cazul vietnamezei, a fost constatată o căsătorie de conveniență.

Poliţiştii din cadrul Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin au desfăşurat, în perioada 26-31 iulie, acţiuni şi controale în cooperare cu structurile de ordine publică, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini. Au fost depistate, cu şedere ilegală, două femei, de 39 și 46 de ani, din Republica Moldova, respectiv Vietnam.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre sau nu și-au reglementat dreptul de ședere. Femeia din Vietnam a venit în România în vizită, iar în perioada valabilității vizei s-a căsătorit cu un cetățean român, motiv pentru care a depus documentele pentru prelungirea dreptului de ședere. În urma investigațiilor efectuate, cât și în urma interviului susținut, polițiștii de imigrări au stabilit că a fost încheiată o căsătorie de conveniență între cei doi soți, motiv pentru care i s-a respins cererea de prelungire“, informează Biroul pentru Imigrări al Judeţului Caraş-Severin.

Pe numele femeii din Vietnam a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 30 de zile, precizează BIJ.

Femeia din Republica Moldova, membru de familie a unui cetățean român, era posesoarea unei permis de ședere temporară a cărui valabilitate expirase, fapt pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.