„Am pierdut un milion de euro din cauza consilierilor din opoziție! Acum blochează introducerea canalizării!”

În comuna cărășeană Constantin Daicoviciu, unii se joacă de-a politica și înțeleg prin asta a se opune la tot ceea ce propun aleșii de altă culoare politică. De fiecare dată, în urma acestor demonstrații de mari „politicieni”, cei care au de pierdut sunt cetățenii. Au pierdut și în mandatul trecut, sunt pe punctul de a pierde din nou, dar asta contează mai puțin pentru unii consilieri locali, orgoliile politice fiind mai presus de orice investiție făcută pentru dezvoltarea localității.

Așa se face că în Consiliul Local al comunei Constantin Daicoviciu s-a discutat în termeni foarte duri și s-au aruncat săgeți otrăvite chiar și atunci când s-au pus în discuție proiecte privind amenajarea unei baze sportive la Prisaca sau continuarea lucrărilor la sistemele de canalizare în comună.

„Opoziția e împotriva investițiilor. Nu e prima dată. În mandatul trecut am pierdut un milion de euro din fonduri europene din cauza unui vot, din cauza răutății unui vot, răutate care văd că s-a transmis, chiar dacă sunt alți consilieri decât cei din mandatul trecut. Ei cred că votează împotriva mea, dar de fapt votează împotriva cetățenilor.”, a explicat situația primarul Daniel Boambeș.

Social-democratul spune că înțelege și acceptă competiția politică, dar îi invită pe consilierii locali ai opoziției să facă asta doar atunci când e cazul, să nu se opună unor investiții doar ca să le poată spună oamenilor că primarul n-a făcut una sau alta. „Aici e vorba despre o lucrare foarte mare. Noi am prins câteva investiții din finanțări istorice pentru comuna noastră, pentru că, de exemplu, canalizare introducem în patru localități și cu această investiție vom finaliza în toate cele șase localități ale comunei utilitățile pentru fiecare cetățean. Sunt comune care au două sau trei sate și nu au asigurate utilitățile. Noi avem un proiect de anvergură mare pe patru localități. În trei dintre ele sunt finalizate deja lucrările la canalizare, urmând a începe acum și în centrul de comună, la Căvăran. Constat însă că tocmai consilierii din Căvăran, cum e domnul Cărăbaș, nu sunt de acord cu această continuare a lucrărilor. Este a doua ședință în care avem acest proiect. La prima nu s-au prezentat, au sabotat, la a doua nu au dat votul pentru a trece proiectul.”, a detaliat edilul-șef.

Consilierii din opoziție au solicitat o serie întreagă de clarificări și chiar prezența dirigintelui de șantier la o viitoare ședință pentru a le fi explicate condițiile în care Căvăranul va beneficia de canalizare. O solicitare fără sens, susține însă primarul Boambeș, care a atașat proiectului de hotărâre inițiat toate materialele necesare.