Am întâlnit și comune fericite! Buget consistent și proiecte de peste 3 milioane de euro la Svinița

Comuna de la malul Dunării se poate bucura că nu a fost vitregită în ceea ce privește repartiția bugetară. Mai mult decât atât, localnicii se pregătesc să beneficieze de nenumărate proiecte, implementate prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală.

Dacă o parte dintre primarii județului din proximitate (Caraș-Severin) își fac probleme în privința acoperirii cheltuielilor până la sfârșitul anului, bugetul propriu fiind împovărat de tot felul de pretenții de la centru, în comunitatea păstorită de Nicolaie Curici (județul Mehedinți), drumul spre bunul mers al lucrurilor chiar a fost pavat cu bune intenții, după cum însuși edilul explică pentru expressdebanat.ro: „Anul acesta am un buget bun. În general, reușesc să-mi acopăr toate cheltuielile, salariile și investițiile, iar când vorbesc de investiții, acestea sunt numeroase”.

Cu privire la instituțiile care se pregătesc să îmbrace straie noi în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală 2, Curici vorbește despre proiecte în valoare de 800.000 de euro, bani repartizați după cum urmează: „Reabilitarea dispensarului uman din Svinița (200.000 de euro), reabilitarea și modernizarea sediului Primăriei, alți 200.000 de euro, iar 400.000 de euro sunt destinați pentru modernizarea Școlii Gimnaziale, inclusiv pentru reabilitarea termică”.

Tot prin PNDL 2 urmează să fie reabilitați 7 km de drum, ceea ce înseamnă asfaltarea tuturor străzilor interioare din comună. Din spusele edilului, proiectul în valoare de 1,2 milioane de euro se află în faza de autorizare, începerea execuției lucrărilor, după estimările primarului, putând să aibă loc „în cel mult două săptămâni”.

Nu în ultimul rând, șeful administrației publice de la Svinița mai aduce în discuție un alt proiect de anvergură de care comunitatea sa se va bucura: rețea de canalizare, apă menajeră, stație de epurare. „Acesta este un proiect de 1,2 milioane de euro prin PNDL 1 și sunt bucuros că ne aflăm la faza finală în cadrul acestuia.”, a concluzionat Nicolaie Curici.