Torma și Hurduzeu, în aceeași barcă! Investițiile în Moldova Nouă așteaptă bacul!

Problemele majore pe care le întâmpină implementarea transportului cu bacul peste Dunăre pun în pericol nu doar bugetul local, ci și realizarea câtorva investiții private!

Primarul Adrian Torma, cunoaște motivele expuse de Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru care bacul nu leagă deocamdată Moldova Nouă de Golubac. „Am avut o discuție cu președintele Hurduzeu, noi pe această temă am avut multe momente tensionate, dar știm amândoi că suntem în aceeași barcă. Am preluat amândoi proiectul aproape mort, în coșciug, am trecut peste culorile noastre politice diferite, am convenit că e un proiect important pentru județ și am încercat să-l resuscităm. Noi, Primăria Moldova Nouă, am realizat partea noastră din proiect. Din păcate, la nivel de Consiliu Județean sunt lucruri care țin de Guvern și aici lucrurile nu au funcționat foarte bine”, a explicat Torma.

Consiliul Județean așteaptă o Ordonanță de Guvern fără de care bacul rămâne pe uscat, iar punctul de trecere a frontiererei, închis. Edilul din Moldova Nouă spune că merge direct la premierul Viorica Dăncilă de data asta, fiind sătul de drumuri inutile pe la diverse uși. „Vreau să merg la miniștii de resort sau la doamna prim-ministru, să aduc la cunoștință problemele acestui proiect. Nu ar fi prima dată, dar sper ca măcar acum să se înțeleagă că nu e în beneficiul nimănui ca acest proiect să rămână blocat. Așteptăm cu nerăbdare să se pună în funcțiune. În zona imediat limitrofă, am discuții cu un investitor care va face o pensiune cu niște căbănuțe și un restaurant pescăresc, iar un alt investitor vrea să facă lângă punctul vamal un restaurant cu specific românesc, sârbesc și pescăresc, ca să animăm puțin acea zonă”, a mai declarat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.