Altfel de „bannere electorale”! Protest inedit al locuitorilor unei străzi de la periferia orașului, uitată de administrația Boldea

Locuitorii de pe strada Traian Vuia au găsit o modalitate inedită de a protesta împotriva actualei administrații lugojene și au montat un banner pe respectiva arteră, cu un mesaj dur la adresa Primăriei Lugoj.

„Bine ați venit pe str. Traian Vuia. Anul Domnului 1950, fără apă, fără canalizare, fără șosea. Așteptăm alegerile, pentru alte promisiuni electorale. Primărie dragă, și noi plătim taxe și impozite ca orice cetățean UE. În viitor, vă vom acționa în judecată”.

Strada Traian Vuia, aflată la poalele Dealului Viilor, este poate cea mai distrusă din oraș. De la fostul Hipodrom și până la ieșirea către drumul județean spre Nădrag nu există o palmă de asfalt. Ar fi un lux prea mare, pentru că în anul 2020, în europeanul oraș Lugoj, locuitorii de acolo nu au rețea de canalizare și nici măcar de apă curentă. Oamenii se plâng că deși plătesc taxe și impozite, ca orice alt cetățean al municipiului, condițiile de trai pe care le au sunt improprii.

leader board 728 x 90 px

Tot pe această stradă, perimetrul fostului Hipodrom, pe care erau organizate importante concursuri hipice naționale și internaționale, la care participau mii de lugojeni, a ajuns un loc de nerecunoscut. Terenul unde erau obstacolele, transformat ulterior într-unul de fotbal, este acoperit în proporție de 80% cu apa care se adună de pe dealuri. În zona caselor, apele se deversează direct în stradă, în șanțul de lângă drum. Pe timp de vară mirosul este greu de descris. Cei care stau acolo spun că, din anul 2000 încoace, au depus zeci de cereri la Primăria Lugoj, în care solicitau să li se introducă rețelele de apă și canalizare. Nu s-a întâmplat nimic chiar dacă programul cu care Boldea a câștigat în 2008 avea ca temă principală sloganul „de la periferie spre centru”.