FOTO/VIDEO. Timișul a ieșit în oraș! Salvatorii au muncit non-stop pentru a opri furia apelor la Lugoj

Centrul de comandă al Comitetului pentru Situații de Urgență, amenajat pe platoul Casei Sindicatelor, a funcționat la capacitate maximă întreaga noapte, pompierii lucrând non-stop la întărirea digurilor de apărare.

Râul Timiș a crescut treptat începând cu ora 3.30, când cota de inundații a fost depășită cu 3,5 metri, pentru ca la ora 5 să ajungă la 4,9 metri.

În acest moment, creșterea a stagnat, însă se menține codul roșu de inundații pe râul Timiș, o nouă alertă fiind emisă pentru data de astăzi, până la ora 12.00.

În zona Casei Sindicatelor, apa s-a infiltrat deja prin dig, pompierii folosind o motopompă pentru evacuarea acesteia. Mai există două bărci de mare capacitate ale ISU Banat pe platoul din centrul orașului, pregătite în caz de nevoie.

Specialiștii de la Apele Române spun însă că nu se va ajunge la nivelul din aprilie 2000, când Timișul a fost din nou aproape de a ieși din matcă.

Autoritățile locale au închis total Podul de Fier, pe care nu se mai circulă nici pietonal, situație în care se află și cele două pasarele pietonale, cea care face legătura între cartierul Cotu Mic și strada Timișoarei, respectiv cea care conectează piața orașului de cartierul Ștrand.