Zile libere părinţilor pentru îngrijirea copiilor! Călin Dobra a trimis o scrisoare către Guvern şi Parlament

Călin Dobra, peşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a trimis o scrisoare către Guvern şi Parlament pentru acordarea de zile libere părinţilor pentru îngrijirea copiilor. Dobra consideră că bâjbâielile celor care ne conduc în privinţa deschiderii creşelor şi grădiniţelor afectează multe familii la nivelul judeţului Timiş şi cere zile libere pentru părinţi până când situaţia se rezolvă.

„«Se deschid creșele și grădinițele!», «De fapt, v-am păcălit, le mai ținem închise! Avem alte priorități: păcănelele!» Nici nu ne mai miră că frustrările și neputința părinților cresc exponențial, în fața unor astfel de bâlbâieli. Este o situație care afectează mii de familii din Timiș și sute de mii de familii la nivel național, iar Guvernul și Parlamentul au datoria să intervină ca să-i ajute pe toți cei care se confruntă cu o astfel de problemă. Nu este normal ca angajații să gestioneze această situație prin micile înțelegeri cu angajatorii. E lesne de ghicit cine câștigă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Mai exact, în scrisoarea pe care a trimis-o parlamentarilor din Timiș, Dobra a cerut ca statul să ofere soluții clare pentru familiile cu copii mici, în condițiile în care creșele și grădinițele sunt încă închise, iar părinții sunt forțați de angajatorii lor să revină la locul de muncă. Acesta a solicitat zile libere pentru părinţi până situaţia de rezolvă.

leader board 728 x 90 px