Alternativă la autobuzele mizere ale Ro-A-Tir. Primăria pregătește un studiu pentru transport în comun modern!

Întrucât reșițenii se plâng continuu de condițiile de care dispun în mijloacele de transport în comun, mai ales în sezonul estival, atunci când călătorii sunt obligați să înfrunte căldura și praful, administrația locală ia în calcul inițierea unor alte variante.

Primăria Reșița a demarat un amplu proiect pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate privind transportul în comun la Reșița.

Municipalitatea are în vedere atragerea de fonduri externe în conformitate cu Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru modernizarea sistemului rutier existent și a transportului în comun.

leader board 728 x 90 px

„Obiectivul menționat, respectiv calea ferată, este luat în considerare ca fiind o posibilă nouă variantă de transport în comun, în conformitate cu studiul de trafic aprobat de Consiliul Local al Municipiului Reșița. Estimăm că până la sfârșitul anului curent va fi finalizat studiul de fezabilitate aferent acestei modernizări”, se arată într-un comunicat de presă transmis de administrația publică locală.

De altfel, la Reșița există deja și alte studii făcute pe această problemă în ce privește înlăturarea liniilor de tramvai sau modernizarea sistemului care a existat în trecut, însă costurile punerii lor în aplicare ar fi de ordinul milioanelor de euro.

Comments

  1. enache ghe says:

    pe studiile de fezabilitate se castiga bani multi si Resita va ramine tut cu un transport public infect ca si stepanescu