Alte șase persoane vindecate la Timișoara! Donațiile, sprijin major pentru siguranța cadrelor medicale și a pacienților

Medicii timișoreni au mai vindecat șase pacienți diagnosticați cu COVID-19. Numărul total ajunge, la nivel național, la 31!

Crește numărul pacienților considerați vindecați de boala provocată de noul virus, iar centrul din Timișoara ocupă primul loc în statisticile naționale cu 22 de externări. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, numai astăzi au plecat din spital șase persoane.

„În urma testelor realizate astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timișoara nu au fost depistate cazuri noi pozitive pentru noul coronavirus COVID-19. O persoană de sex feminin, 33 ani şi o persoană de sex masculin, 37 de ani din judeţul Timiş urmează să fie externate în această seară după două teste consecutive negative. Pe lângă cele două persoane din județul Timiș, au fost externate alte patru cu domiciliile în alte județe”, a transmis Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Prin vocea medicului Virgil Musta, cel care se ocupă direct de pacienții diagnosticați cu COVID-19, se cere ajutorul oamenilor care pot dona bani în contul asociației spitalului.

„Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara face un apel de coeziune socială pentru a ajuta activitatea Spitalului de Boli Infecțioase în lupta împotriva epidemiei cu COVID-19, prin donații în contul Covid 19, special deschis în acest scop. Banii vor fi folosiți pentru dotări cu echipamente, materiale de igienă și protecție, programe de eficientizare a luptei împotriva acestui virus, într-o modalitate transparentă, unde cei interesați vor putea urmări toate intrările, cheltuielile și justificarea acestora”, a transmis medicul Virgil Musta.

Datele pentru donație sunt următoarele: Asociația Dr. Victor Babes Timișoara, strada Gheorghe Adam, numărul 13, CUI 18737642, Cont RO84RNCB0255113757760002, BCR.

La nivel național au fost diagnosticate cu coronavirus 277 de persoane, dintre care patru sunt din Caraș-Severin și 17 din județul Timiș.