Alte sancțiuni pe drumurile județene

Acțiunile polițiștilor rutieri continuă să descopere nereguli în modul de a circula al șoferilor cărășeni. Peste 300 de sancțiuni au fost aplicate în acest weekend.

Un număr de 363 de conducători auto au fost sancționați de polițiștii rutieri. Ca de fiecare dată, viteza a fost prima pe lista sancțiunilor, șoferii vitezomani, în număr de 229, au fost amendați, iar doi dintre ei au rămas și fără permis de conducere.

De asemenea, în vizor au fost și conducătorii auto cu mașini înmatriculate în străinătate. Din cei 53 opriți de poliție, 40 au primit procese-verbale de contravenție.

Șoferii care nu au respectat legea și au condus sub influența băuturilor alcoolice au fost sesizați de către polițiștii rutieri, iar patru dintre aceștia s-au ales cu dosare penale pentru conducerea de autovehicule având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Obiectivul principal al acestor activităţi îl reprezintă asigurarea unui climat de siguranţă rutieră sporită pe drumurile publice, combaterea neregulilor referitoare la depăşirea autovehiculelor şi viteza de deplasare”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru.