Alte promisiuni de campanie? Construirea unui complex de magazine tip mall la Lugoj

În plină campanie electorală, un nou comunicat de presă tip „floricele pe câmpii” atrage atenția lugojenilor. De data asta se promite construcția unui mall pe strada Caransebeșului.

Investiția se va încadra, cel mai probabil, tot pe linia în care Kaufland urma să construiască un nou stadion la Lugoj și să facă magazin pe amplasamentul celui vechi, baza hipică va fi un excelent centru de relaxare, un important constructor de mașini își va deschide o fabrică în oraș, centrul de legume, fabrica de biscuiți sau atât de importanta investiție privind centrul social din Dealul Viilor, cel mai mare din României și sud-estul Europei. Ce s-a realizat din această investiție? Un gard de beton, o rețea electrică pe banii orașului și o vizită a primarului cu familia în Statele Unite ale Americii. Câștig pentru Lugoj – zero, deși trebuia să existe 300 de locuri de muncă, un centru de recuperare, o clădire pentru dezintoxicare și dezalcoolizare, o clinică medicală și un cămin de bătrâni, locuințe pentru stafful angajat permanent să lucreze aici, dar și facilități pentru sport, precum terenuri de tenis, baschet, fotbal și golf sau bazine de înot.

Gogoașa electorală a lui Boldea sună cam așa: „O firmă de prestigiu din România, respectiv Oasis Green Energy 4 SRL, cu sediul în Sibiu, a solicitat și a primit certificatul de urbanism nr. 315/2020, pentru a realiza în Lugoj un ansamblu de clădiri comerciale și de servicii. Investiția este propusă a se realiza pe strada Caransebeșului la intersecția cu centura ocolitoare a municipiului și constă într-un centrul comercial ce va avea următoarele funcțiuni: clădiri comerciale tip big box: supermarket/hipermarket/magazine de bricolaj, materiale pentru construcții și amenajări; galerii comerciale tip strip mall; Centre comerciale tip shopping mall; Clădiri pentru servicii, birouri, servicii hoteliere”.

„Această nouă propunere de investiție majoră ne oferă nouă, lugojenilor, speranța de a avea un mall în orașul nostru.”, spune Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Nimic despre speranța ca lugojenii să aibă apă curată la robinet și presiune, iluminat public cu leduri sau cu orice, doar să fie, curățenie și multe altele.