Alte peste 4 milioane de lei vor fi investite în străzile din Oțelu Roșu

Primarul orașului Oțelu Roșu n-a glumit atunci când a anunțat că urbea de pe Valea Bistrei va fi prima din vestul României cu toate străzile asfaltate. 80 % dintre ele sunt ca în palmă! 

Sunt lucrări realizate pe PNDL, dar și din bugetul propriu, în total peste 10 milioane de lei investiți în reabilitare străzi numai în ultimii doi ani. Mai sunt și străzi în așteptare cum ar fi cea care duce spre cartierul Gai, care va fi cuprinsă în bugetul viitor, spune primarul Luca Mălăiescu.

În cartierul Gai avem asfaltate străzile Gai, Unirii și Retezatului, restul nu sunt reabilitate și aici îmi asum pentru că eu consider că am luat o decizie managerială proastă, pentru că am avut de luat unele decizii care nu au mai avut de-a face cu etapele propuse de asfaltare. Astfel, în loc să pot asfalta Strada Horia sau dâmpul Gaiului, cum i se mai spune, am asfaltat strada colț cu ea – Strada Gai și am continuat apoi în acea zonă astfel că au rămas neasfaltate străzile Horea, Crișan, Teilor și Viitorului. Dar noi acum avem în procedură de licitație o altă lucrare în valoare de 4 milioane de lei de la buget care, sper eu, dacă vremea ne ajută, să putem asfalta în perioada următoare mai multe străzi printre care și Strada Horea, în lungime de 780 de m, care duce spre cartierul Gai”, precizează primarul Luca Mălăiescu.

Edilul mai afirmă că, prin aceste lucrări care vor începe în prima perioadă din noiembrie, se ajunge la peste 90 % din proiectul de investiții privind reabilitarea și asfaltarea străzilor din orașul de pe Valea Bistrei. În acest proiect de 4,3 milioane de lei sunt cuprinse străzile din Ohaba, apoi străzile Horea, Teiului și Viitorului din cartierul Gai, apoi strada Rozelor, iar pe Tineretului și Ștefan cel Mare și Rozelor se vor asfalta toate zonele de garaje și o parte din cartierul Baia.