Pista de biciclete Timișoara-Serbia, a nimănui din 1 decembrie!

Discuțiile legate de administrarea pistei de biciclete care ajunge de pe malul Begăi până la granița cu Serbia nu se mai sfârșesc. De la 1 decembrie aceasta va ieși din subordinea Administrației Bazinale Banat și încă nu se știe cine o va prelua.

Lungă de 37 de kilometri, pista de biciclete a fost realizată în cadrul unui proiect transfronatlier în valoare de 2,4 milioane de euro. Problema preluării acesteia a fost ridicată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timiș. 

„Din 1 decembrie, pista e fără stăpân. Din punct de vedere al garanției, ea a ieșit de trei ani. A avut doi ani garanție. Din punct de vedere al crăpăturilor, vom avea în continuare crăpături. Ele vor fi reparate săptămâna asta, săptămâna viitoare, dar doar până la primăvară. Cum cresc apele se infiltrează în pistă, digul se mișcă”, a declarat Titu Bojin.

De cealaltă parte, Călin Dobra a spus că CJT nu se poate angaja să investească în reabilitare. În ceea ce privește preluarea, a spus că sunt discuții, dar răspunsul nu va fi pozitiv atâta timp cât se află într-o stare nefuncțională.

Nu putem să discutăm de pista de biciclete, gata nu mai avem răspundere, luați-o voi. Nu mai există răspunderea proiectului din punct de vedere al fondurilor europene. Că expiră cei cinci ani de monitorizare și clar nu mai au răspunderea privind returnarea banilor prin prisma unor nefuncționalități. Bineînțeles că e o discuție, vom analiza, nu putem să facem eforturi și să dăm declarații doar în plen, doar de dragul declarațiilor, pentru că am trimis echipă, am văzut stadiul pistei. Nu este extraordinară pista, ca să o preluăm ar trebui reabilitată, să o preluăm în condiții cât mai bune de trafic al bicicletelor”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș.

Dobra a mai adăugat că pista este importantă pentru susținerea turismului și că dacă va fi preluată va fi dată în administrarea Asociației pentru Promovarea Turismului.