Altă promisiune! Primăria Lugoj se implică în construcția sensului giratoriu de pe centură

accident centura lugoj

Primăria Lugoj a anunțat că va demara primii pași în construcția unui sens giratoriu, pe centura ocolitoare a municipiului, la punctul de traversare de pe strada Tapiei, o zonă cu frecvente accidente rutiere, multe dintre acestea cu urmări grave. Amenajarea are ca scop creșterea siguranței rutiere și reducerea numărului de evenimente rutiere nedorite.

„Intersecția de la centura ocolitoare cu strada Tapiei este cuprinsă într-o listă a CNAIR cu 60 de astfel de puncte din toată țara, periculoase pentru circulația rutieră. Noi am așteptat până acum ca această companie, care are un program derulat prin Banca Europeană de Investiții, să aloce banii și să înceapă execuția la Lugoj. Până acum nu am primit niciun semnal în acest sens. Nu mai putem aștepta la nesfârșit și am decis să finanțăm noi studiul de fezabilitate, pentru a putea încerca mai apoi să obținem sursa de finanțare. Banii pentru studiu îi avem cuprinși în buget și vrem să îl finalizăm anul acesta. Un sens giratoriu este cea mai ieftină variantă pentru care putem spera să obținem finanțare. Cea mai bună opțiune ar fi un pasaj suprateran, dar costurile sunt foarte mari și e mult mai dificil de obținut finanțare.”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Centura ocolitoare a fost inaugurată în vara lui 2010, la doi ani de la startul construcției, având ca principal scop scoaterea traficului greu din oraș. Drumul are o lungime de 9,6 km. Deși proiectul a fost realizat în condiții de calitate bună, are unele minusuri la capitolul siguranță rutieră. Cea mai gravă problemă o reprezintă traversarea dinspre Lugoj, prin intersecția cu strada Tapiei, spre localitățile aparținătoare Armădia, Tapia, Măguri și mai departe spre Cireșu, Criciova, Crivina, Nădrag. În peste un deceniu de exploatare, în zona acestei intersecții s-au produs peste 100 de accidente soldate, jumătate fiind grave. Din păcate, în urma acestora au rezultat peste 20 de morți, iar multe victime au rămas cu sechele pe viață.