Un altfel de tablete pentru școlari: manualele virtuale se apropie de realitate!

Dacă până acum introducerea unor dispozitive de ultimă generație în sistemul de învățare/predare din școli era doar la stadiul de propunere, tabletele s-ar putea să facă parte cât de curând din ghiozdanul elevilor.

Anul viitor școlar, ce debutează în toamnă, ar putea veni cu o surpriză pentru micuții ce pășesc în clasa I. Pe lângă faptul că se vor afla pentru prima dată pe băncile școlii, micuții vor avea și o jucărie nouă cu care să se familiarizeze: tablete performante pentru o înțelegere și o învățare mai rapidă.

Profesorii din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin așteaptă cu nerăbdare această inovație în învățământ și o văd mai mult decât benefică pentru o mai bună înțelegere a lecțiilor. „Aceste tablete, introduse progresiv, au rolul de a fi instrumente complementare, adică vor fi manuale scrise plus aplicații interactive pe tabletă. De exemplu, dacă este predat Sistemul Solar, pe lângă textul din manual și pozele de acolo, copiii vor avea și câte un filmuleț, o aplicație în mișcare pe tabletă. Cred că micuții vor agrea un astfel de sistem și va fi atractiv pentru ei mai ales că vor avea diferite jocuri educative pe acel dispozitiv”, a precizat pentru Express de Banat Paul Șușoi, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

În ceea ce privește multitudinea de manuale, inspectorul școlar general a explicat că s-ar putea transforma toate cărțile de la clasă într-un singur volum, volum cu care școlarul să vină în fiecare zi fără să se mai îngreuneze cu patru sau cinci cărți în ghiozdan, un fel de „biblie” a elevului. Acest manual va fi dublat de o tabletă interactivă.

Se vorbește că aceste tablete vor fi introduse la clasele I, a V-a și a IX-a, însă pentru începutul de an școlar 2013-2014 cel mai sigur se vor bucura de astfel de gadgeturi copiii din clasa I.

Foto: yoda.ro