Alo, Poliția? Vedeți pe unde traversează Dunca strada!

Romi, este adevărat ce am auzit despre tine? Că săptămâna asta ai trecut strada printr-un loc nemarcat? Și nu pe oriunde – la Stavila sau în Lend – ci în buricu’ târgului. Ai traversat de la stația de autobuz de la Nera (înspre Luncă) către blocul tău. Te-au văzut băieții răi de la ziar, dar nu numai ei. Și călătorii aflați în stație la ora aia. Nu le venea să creadă ochilor. Dacă în locul tău ar fi fost un copil sau un nenea venit din vârful muntelui aș mai fi zis, că vorba aia, de unde educație rutieră pe drumurile ălea uitate de Dumnezeu? Dar așa… E adevărat, acolo nu e trecere pentru pietoni, însă puteai să treci pe zebra de la bancă, e la doi pași de locul de care vorbim, ori prin pasajul de la Nera. Respectai legea și dădeai și un bun exemplu pentru noi toți.

Nu, tu ai ales varianta cea mai proastă, ca un copil răzgâiat ai traversat strada prin loc nepermis. Ce exemplu mai rău decât ăsta puteai da ziua în amiaza mare? Se uita lumea la tine ca la urs. Se uita și își dădea ghionturi: „uite, bă, la ăla, om bătrân, pe unde trece.” Îți spunea așa, că nu toți te știu la față. Cel mai mult și mai mult oamenii te știu din articolele scrise în Express de Banat, Subiectiv, de la Dani Stanciu și de la mine, că acolo ești prezent toată ziua. Dă și matale o bere și recunoaște, te-am făcut om mare, că altfel cine ar fi știut de tine. Dar tot n-am înțeles, Romi, ce ai căutat tu să traversezi strada în timpul programului de lucru? Te duceai acasă să mănânci de prânz, să-ți uzi florile sau să tragi un pui de somn? Iartă-mă, că te întreb, dar știu că la intrare în Consiliul Județean aveți condică de prezență în care angajații trebuie să scrie unde se duc și de ce se duc în timpul programului de lucru. A, e doar pentru populime. Am înțeles.

Puiucule, stau și mă gândesc, oare câte înjurături ți-or fi tras șoferii care s-au trezit cu tine în față? Mai ales ăia de pe mașinile mari, de transport. Și ce dacă ești președintele Consiliului Județean? De aia nu mai pot ei că pe tine te cheamă Romi. Că știi cum este? Te loveau și după aia te plăteau ca pe unul nou, bașca reparațiile mașinilor. La asta nu te-ai gândit, bagi un șofer nevinovat în pușcărie. Don Țugmeanu, don comisar-șef, înființează, domnule, un post fix de rutierist la Nera, pe unde trece strada Romeo Dunca. Dacă stați ascunși ca și cu radarul, nu se poate să nu-l prindeți, că toată ziua face asta, și ardeți-i o amendă să se învețe minte. Ascultați-mă ce vă spun, că îi faceți un bine și o să vă roage de sănătate!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/