Almăşan cere înregistrarea şedinţelor de Consiliu Local de 16 ani! „Nu se vrea şi nu înţeleg ce au de ascuns”

Pentru ca oamenii să aibă o viziune clară asupra modului în care sunt reprezentați de cei cărora le-au oferit votul încrederii, cu ocazia celei mai recente ședințe extraordinare a Consiliului Local Oravița, 1/3 din politicieni au militat pentru achiziționarea unui sistem audio-video, totul în vederea înregistrării întrunirilor aleșilor locali. Sentimentul fair-play-ului pare să vină după ce, spre finele lunii noiembrie, jurnaliștilor le-a fost interzis să filmeze sau să fotografieze în sala de plen.

Dacă, în cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Local, prezența reprezentanților din presă pare să fi fost destul de incomodă pentru consilierii locali din orașul de pe Valea Carașului, la momentul respectiv, prin vocea președintelui de ședință, Liviu Almășan, atrăgându-se atenția că filmatul și fotografiatul în sala de ședință sunt interzise, lucruri care, de fapt, ar fi stipulate într-un proiect de CL din 2017, însă oricum ilegale, dacă un astfel de proiect există, spre finele acestei săptămâni, situația a stat cu totul invers, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi făcând referire chiar la achiziționarea și montarea unui sistem audio-video în vederea înregistrării ședințelor de lucru ale Consiliului Local.

Întrucât lipsa cvorumului a făcut ca toate proiectele care alcătuiau ordinea de zi să rămână în aer, inclusiv cel care urmărea transparența lucrurilor cu ocazia întrunirilor la masa decizională, iată cum comentează eșecul unul din inițiatorii proiectului, Liviu Almășan, consilierul local cu peste două decenii vechime în administrația publică:

„De 16 ani insist ca acest sistem de monitorizare al ședințelor de Consiliu Local să fie implementat. Nu s-a vrut niciodată. Nu înțeleg de ce primarii, care au fost aleși, la început, și-au exprimat dorința de a face acest lucru, după care nu au mai făcut-o. Cred că este important ca toate ședințele să fie înregistrate printr-un sistem performant care să nu avantajeze sau să dezavantajeze pe cineva. Astfel, fiecare își poate exprima punctul de vedere în condiții civilizate, nu să se facă dialog cu patru-șase persoane deodată. Nu se vrea, deși valoarea unui astfel de echipament ar ajunge undeva la 1.500 de euro. Cred că pentru Primărie nu e o cheltuială așa de mare. Am propus inclusiv ca acest sistem performant să fie achiziționat din banii noștri, ai consilierilor, dar se pare că nu se dorește acest lucru”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/