Primarul Reșiței, Nelu Popa, i-a înmânat astăzi, în deschiderea finalelor Campionatelor Naționale de Lupte, Titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței sportivei Alinei Vuc, care a urcat Reșița, Steaua și România pe podiumurile europene și mondiale!
Cetățean de Onoare al Caraș-Severinului, luptătoarea reșițeană a devenit astăzi și Cetățean de Onoare al orașului în care s-a născut, în care a crescut și pentru care a obținut primele medalii, în competițiile de cadeți și juniori. Alina a primit recunoștința unui oraș întreg în fața celor mai buni luptători ai României, dar și în prezența oficialităților orașului și județului sau a reprezentanților Federației Române de Lupte. Primarul Nelu Popa a vorbit despre o galerie selectă și foarte restrânsă a celor care merită cu adevărat statutul de Cetățean de Onoare, o galerie în care însă Alina Vuc își merită locul cu adevărat. Iar asta o știe la fel de bine și viceprimarul Adrian Dacica, antrenor emerit de lupte, care a antrenat-o la un moment dat la lotul național pe Alina și, totodată, cel care a propus consilierilor locali ca sportiva să fie răsplătită cu o distincție atât de prețioasă și onorantă. Au aplaudat-o pe Alina Vuc, chiar de pe podeaua Polivalentei, și Silviu Hurduzeu sau Flavius Nedelcea, liderii Consiliului Județean. Nu cu mult timp în urmă, chiar Hurduzeu îi punea laurii la gât Alinei, semn că Alina Vuc nu e doar campioana Reșiței, ci a județului întreg.
„Ambele distincții sunt pe deplin meritate de luptătoarea Alina Vuc, cea care a reprezentat România, județul și orașul natal, cu mare cinste în toate competițiile internaționale. Este o bucurie pentru noi și că acest Campionat Naţional de Lupte Libere, Greco-Romane şi Lupte Feminine pentru Seniori, se desfășoară la Reșița, în Sala Polivalentă, Consiliul Județean Caraș-Severin contribuind financiar la organizarea evenimentului cu suma de 35.000 lei. De altfel, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat, doar în acest an, pentru programul Sportul de performanță, suma de 650.000 lei. Nu pot decât să le doresc succes tuturor sportivilor participanți și fie ca cei mai buni să ne reprezinte cu brio la Campionatul Mondial de la Astana din Kazahstan, prima etapă de calificare în vederea participării la Jocurile Olimpice – Tokio 2020”, a declarat Silviu Hurduzeu.
Primarul Popa a declarat în repetate rânduri că încearcă să recupereze cât mai mult din patrimoniul Reșiței care a fost înstrăinat la un moment dat. Alina Vuc face parte și ea din ceea ce are Reșița mai de preț. „Eu încerc să aduc acasă toți copiii Reșiței în măsura în care pot. În primul rând, trebuie să facem din acest oraș un loc mai frumos, mai bun, mai plăcut, astfel încât să le facă plăcere să revină acasă.Titlul de Cetățean de Onoare al unei comunități, al unui oraș, este un lucru care se obține greu și trebuie să fie un lucru meritoriu. Alina Vuc a demonstrat acest lucru, a făcut să se vorbească despre Reșița la nivel mondial și merită acest titlu cu prisosință. I l-am acordat cu mare bucurie și nu mi-a fost deloc greu să-i conving pe consilierii locali să voteze acest lucru. Ea va găsi în mine un sprijin tot timpul, oricând va avea nevoie și sper ca în viitor, în ciuda dificultăților pe care le-a avut, de ordin medical, să ne mai aducă nouă, reșițenilor, bucurii în suflet”, a spus edilul-șef al Reșiței.
Sub ochii maestrului Nicolae Constantin, cel care a descoperit-o, Alina Vuc a încântat pur și simplu cu un discurs de adevărată campioană. A mulțumit tuturor celor care au îndrumat-o și ajutat-o să atingă marea performanță și imediat și-a demonstrat foamea de alte și alte medalii. „E o onoare pentru mine să fiu răsplătită cu acest titlu. Sper să nu mă opresc aici și sunt convinsă că domnul primar, domnul președinte al Consiliului Județean și toți ceilalți ne vor sprijini în continuare pentru a atinge marea performanță, pentru Reșița, pentru Caraș-Severin, pentru România!”, a spus cel mai proaspăt Cetățean de Onoare al Reșiței.