Alina Gorghiu: „Tudorel Toader trebuie îndepărtat rapid din fruntea Ministerului Justiției! Remaniat sau neremaniat!”

Chiar dacă moțiunea simplă pe justiție a fost respinsă ieri, 20 martie, în Parlament, ministrul Tudorel Toader trebuie să plece de la conducerea instituției, a subliniat azi într-o conferință de presă Alina Gorghiu, senator PNL. „Face boroboațe de dimineața până seara și aruncă cu noroi în statul de drept din România“.

Prezent la Timișoara, senatorul PNL Alina Gorghiu a reiterat importanța plecării lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiției. Printre motive a enumerat protestele magistraților, dar și amânarea interviurilor pentru desemnarea reprezentantului țării noastre în Parchetul European.

„Ultima boroboață este amânarea bruscă a procesului de desemnare a reprezentantului nostru în Parchetul European. A abandonat la solicitarea PSD această tranșă de interviuri care ar fi trebuit să aiba loc mâine. Să numească un secretar de stat care să conducă interviurile! Le cer public lui Toader și Dăncilă să le spună cetățenilor din România ce au de gând să facă cu acest proces de selecție!”, a declarat senatoarea PNL de Timiș.

Potrivit Alinei Gorghiu, Comisia de la Veneția va prezenta în 19 iunie 2019 o opinie față de Ordonanța 7, cea care a scos în stradă și mii de magistrați.