ACS Poli și-a „reparat” moralul cu o miuță în curtea Liceului Energetic, înainte de partida cu liderul Sportul Snagov

ACS Poli este pe ultimul loc în liga secundă, iar duminică, joacă tocmai pe terenul liderului Sportul Snagov. Teoretic, o misiune aproape imposibilă, dar bănățenii sunt încrezători. Altfel, înainte cu trei zile de confruntare, echipa a mers să joace un meci scurt de fotbal demonstrativ cu „vecinii” de lângă Stadionul Electrica, cei de la Liceul Energetic.

Practic, elevii liceului au fost invitați săptămâna viitoare să asiste la antrenamentele clubului. „Ne bucurăm că am ajuns la un liceu. Sperăm că cât mai mulți elevi să vină aproape de sport. Ne uităm la meciurile de ieri ale naționalelor U17 și U29 și suntem cu adevărat departe de lumea profesionistă. I-am invitat la noi la antrenamente săptămâna viitoare. Sperăm să vină să vadă cum e un antrenament al unei echipe de fotbal și să decidă în consecință”, a spus antrenorul Valeriu Răchită, care i-a întrebat pe elevii liceului cât de lată și de înaltă e o poartă de fotbal.

Jucătorii au savurat și ei experiența. „Într-adevăr, ne bucură invitația celor de aici. Ne-a făcut plăcere să vin după antrenament la o miuță cu băieții, un lucru foarte frumos”, a spus jucătorul Daniel Rogoveanu.

Răchită a plecat de la lider și a ajuns la ultima clasată

Valeriu Răchită va juca contra fostei sale echipe. „Mergem la cei de pe locul întâi, cu un teren nu foarte bun, o echipă care joacă fotbal, și vom încerca să scoatem un rezultat bun. Îi știu perfect pe cei de la Snagov. Sunt un grup bun, un grup unit, un ax central foarte puternic, format din portar, fundași centrali, mijlocași centrali și cei doi din față, Huiban și Ioniță. Le știu și slăbiciunile. Și sper să înțeleagă jucătorii mei când vom pregăti meciul. Este un meci puțin atipic, pentru că întâlnesc o echipă la care am fost până în iarnă. Mă uit cu jind la ei că sunt pe primul loc, noi pe ultimul. Dar e rodul muncii lor, seriozității de care dau dovadă și grupului unit pe care îl au în vestiar. Dar este un meci de 90 de minute, am văzut meciul lor cu Brăila. Au câștigat 1-0, se poate întâmpla orice în Liga a II-a”, a precizat Răchită.

Tehnicianul încă e strict cu echipa, din cauza rezultatelor proaste. „Încă nu am terminat armata. Nici mie nu-mi convin lucrurile de acum. Și eu sunt apăsat, sunt supărat, mâhnit. Jucătorii care nu prea mai vor să joace la Poli se vor antrena separat”, a precizat tehnicianul. Întrebat ce va spune dacă oamenii vor zice că nu se va juca tocmai „pe bune” cu Snagovul, echipă la care Răchită a fost și director sportiv și antrenor, tehnicianul a spus. „N-am făcut de când sunt antrenor, nici măcar o dată. Îmi doresc enorm să câștig orice meci. Le doresc enorm celor de la Snagov să promoveze, dar după meciul cu noi”, a mai spus Răchită.

Antonio Manolache va lipsi și la acest meci, convocat la naționala U19. Jucătorii sunt și ei încrezători. Suntem într-o situație foarte dificilă. Sperăm începând cu meciul de duminică să obținem o victorie și să ne îndeplinim obiectivul, adică să obținem mai multe victorii și să ieșim din zona roșie. Snagovul este o echipă din prima parte a clasamentului, sunt pe primele locuri. E o echipă bună, dar în Liga a II-a, oricine poate bate pe oricine. Va fi un meci interesant, sperăm să venim cu cele 3 puncte. Nu ne convine situația. E o situație delicată, dar noi ne facem datoria. Încercăm să ne facem datoria și să ieșim din zona retrogradării. Mai sunt mult etape și împreună cu colegii mei credem și sperăm să ieșim din această zonă”, a precizat Rogoveanu.

Meciul cu de la Snagov începe duminică la ora 13 și va fi televizat.

Foto: Bianca Albu