Alina Gorghiu cheamă Timișul la vot! Mesajul liberalei pentru Viorica Dăncilă

untitled design set 970x90 px

Cu alegerile care bat la ușă în zece zile, deputata Alina Gorghiu crede că esențial pentru bazinul electoral din Timiș nu este doar ce vor vota cetățenii, ci prezența la urne. Deputata PNL știe că Banatul de câmpie e mai leneș la ieșitul la vot în ultimii ani, dar și că nu este un electorat de stânga și tocmai de aceea îndeamnă lumea să iasă masiv la vot.

Gorghiu consideră că și referendumul pe tema legilor Justiției, inițiat de președintele Klaus Iohannis, este la fel de important ca și votul pentru Parlamentul European. „Fac un apel la cei care înțeleg că miza consultării populare generate de președintele României este foarte mare. Fac un apel către toți românii, dar în special către timișeni, pentru că la ultimele alegeri, prezența la vot a fost mult mai mică decât media națională în Timiș: 27,36% față de 32,44%. Nu am nicio emoție că la nivel de intenție de vot, PSD-ul va fi aspru sancționat, dar la nivel de prezență, Timișul trebuie să dea un exemplu pentru schimbarea ce va urma după data de 26 mai. Îmi doresc să văd în Timiș semnalul că ne dorim cu toții o Românie modernă, atractivă pentru investitori, modernă, respectată de partenerii europeni. Pentru mine ar fi o mare onoare ca județul Timiș să aibă PNL pe prima poziție la aceste alegeri”, a precizat Alina Gorghiu.

Tunurile pe Guvernul PSD-ALDE!

Alina Gorghiu spune clar și răspicat că actuala guvernare e direct responsabilă pentru că România este încă monitorizată de Uniunea Europeană și nu este acceptată în Spațiul Schengen. ”Ceea ce președintele a spus este o realitate de necontestat. România are încă Mecanism de Cooperare și Verificare pe justiție și nu este integrată în Spațiul Schengen pentru că avem un Guvern PSD încă în funcție, lipsi de credibilitate în fața partenerilor externi și care nu își respectă angajamentul luat în fața UE pentru respectarea statului de drept. Cele două probleme pot fi rezolvate prin instalarea unui Guvern credibil”, crede liberala.

Gorghiu nu a uitat-o nici pe Viorica Dăncilă, după ce Iohannis a revocat propunerile PSD pentru trei ministere: Eugen Nicolicea la Justiție, Tit-Liviu Brăiloiu la Ministerul Românilor de Pretutindeni și Oana Florea, la Fonduri Europene. „Scrisoarea președintelui confirmă un singur lucru cu care eu mi-am bătut gura zile întregi: că un personaj ca domnul Nicolicea nu are ce să caute în Guvern, chiar dacă este cel mai prost Guvern de la Revoluție încoace. Îi ceri primului ministru să facă propuneri pentru cele trei portofolii ținând cont de criteriile de integritate, profesionalism, competență și să nu mai aștepte ordine de la primul Comitet Executiv al PSD și de la Dragnea direct”, a mai spus Alina Gorghiu.