Alin Nica vrea ca viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington sa aibă o secțiune dedicată Revoluției de la Timișoara

Președintele CJ Timiș a discutat cu ambasadorul SUA despre deschiderea unei filiale AmCham în județ și a solicitat sprijin din partea autorităților americane pentru ca în viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington să existe și o secție dedicată Revoluției din Timișoara. 

Pe final de mandat, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a întâlnit joi, la Timișoara cu Alin Nica, președintele CJ Timiș. Discuțiile au vizat două proiecte importante pe care liderul administrației județene dorește să le implementeze în Timiș.

Unul dintre aceste proiecte se referă la deschiderea unei filiale a Camerei de Comerț Româno-Americane AmCham la Timișoara, structură care ar dinamiza investițiile companiilor americane în zona de vest, spun autoritățile județene.

Pe de altă parte, Alin Nica a solicitat sprijin din partea autorităților americane pentru ca viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington sa aibă o secțiune dedicată Revoluției de la Timișoara. Ambasadorul SUA a salutat demersul, subliniind importanța celor întâmplate în 1989 pentru drumul spre libertate și democrație al poporului român.

1000x200 dacus 02

„Consolidarea independenței energetice a României, proiectele din domeniul apărării și al combaterii corupției, dovedesc că Statele Unite ale Americii sunt principalul aliat al țării noastre. La nivelul Timișului, sprijinirea unor proiecte în domeniul protecției sociale, implicarea în inițiative precum Via Carpathia, activitatea Comisiei Fulbright sau promovarea parteneriatelor între universități din Timiș și din SUA sunt demersuri concrete care își vor arăta beneficiile pe termen lung.”, a declarat Alin Nica.

 

publicitate si promovare online banner maxagro