Școala online: de trei ori mai mulți elevi din Timiș, comparativ cu anul trecut, rămân cu mediile neîncheiate pe primul semestru

mbmr 1000x100

Aproape două mii de elevi din Timiș, de la oraș și de sat, nu vor avea mediile încheiate pe primul semestru al anului școlar în curs, iar cauzele pentru care copiii nu au putut fi evaluați sunt diverse, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș. 

Inspectorii școlari spun că sunt 1.032 de elevi din mediul urban și alți 778 din cel rural care rămân cu mediile neîncheiate. În orașe, cei mai mulți care se regăsesc în această situație sunt elevii de liceu (404), urmați de cei din învățământul gimnazial (268), primar (155) și postliceal (4). În mediul rural sunt 469 de elevi de gimnaziu care nu au putut fi evaluați, 242 de clasele I-IV, 38 de la licee și 29 de la școlile profesionale.

Comparativ cu anul trecut, acum sunt de trei ori mai mulți copii în această situație, spun inspectorii școlari.

„Cauzele sunt diverse; legate de absenteism – nu au intrat la cursuri și ca atare nu au putut fi evaluați. Există zone și în rural, și în urban unde vorbim de un dezinteres al familiei vizavi de educația propriilor copii, avem și situații în care chiar dacă au intrat la cursuri nu au participat la ceea ce înseamnă evaluare. Adică am pus camera pe un wall și am stat și m-am jucat pe alt calculator.”, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

În încercarea de a găsi soluții pentru acești elevi, inspectoratul a programat pentru săptămâna viitoare inspecții tematice cu profesorii de specialitate.

„Fiecare inspector de sector va avea discuții la nivelul fiecărei unități de învățământ din sectorul lui pentru a vedea punctual situațiile și împreună cu profesorul de specialitate sau învățătorul să găsească soluții pentru rezolvarea
situației. Vor solicita o intervenție la nivelul familiei în sensul în care diriginții, învățătorii vor discuta cu părinții
ca elevii să intre online în vederea evaluării lor. În măsura în care au intrat online, intervențiile trebuie să fie
prompte si rapide. Monitorizarea aceasta se va face pe cele două săptămâni care au mai rămas din semestrul I.”, a mai spus Popescu.

Situația școlară se încheie cu minimum două note. Mai mult, mediile pe primul semestru pot fi încheiate și în primele 8 săptămâni de la debutul celui de-al doilea semestru.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/