Piață agroalimentară ca în Ungaria, într-o localitate situată în extremitatea vestică a țării

Producătorii locali din Dudeștii Vechi își vor putea expune marfa într-o hală de piață ce urmează să fie ridicată de Compania Națională de Investiții. Valoarea construcției se ridică la 6 milioane de lei.

Autoritățile locale sunt în procedură de obținere a avizelor necesare demarării licitației pentru proiectarea și execuția noii hale, a declarat primarul Bono Cucalan. Construcția propriu-zisă a pieței ar trebui să dureze 12 luni, de la debutul lucrărilor.

„Hala va fi amplasată pe locul actual al pieței, unde acum este o platformă betonată și câteva mese de beton din anii 70-80. Va fi o hală făcută în stilul arhitectural al comunității noastre. Am ținut foarte mult să facem noi arhitectura și funcționalitatea și am plătit noi studiul de fezabilitate pe care l-am înaintat CNI. Hala va avea 580 mp, iar pe lângă mesele care vor fi complet dotate, vor fi și spații de comercializare pentru produse specifice precum brânzeturi, carne, legume ș.a. care vor fi oferite producătorilor locali. Dorim să oferim șansa producătorilor locali să își desfacă produsele într-o astfel de hală.”, a completat Cucalan.

În completarea halei, primăria va face și o parcare, cu fonduri europene. Parcarea, investiție în valoare de circa 120.000 euro, intră în execuție în primăvară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ne-am inspirat foarte mult din piața de la Szeged. Ei sunt la cu totul alt nivel, investiția acolo a fost de multe, multe milioane de euro, dar am ținut cont de specificul local, de obiceiurile cetățenilor noștri și am încercat să venim cu acest ansamblu instituțional în completarea a ce ne lipsește la Dudeștii Vechi.”, a mai spus primarul.

În altă ordine de idei, Primăria Dudeștii Vechi urmează să acceseze și fonduri pentru încălzirea cu apă geotermală a tuturor instituțiilor publice din localitate. „În curând vom semna câte 6 milioane de euro finanțare; se vor face două foraje pentru apă geotermală și o rețea prin care toate instituțiile publice vor fi încălzite cu apă geotermală. Ne-am propus ca în urm 5-10 ani să devenim o primărie verde, să nu mai depindem de lemne, cărbuni. Această investiție deschide și alte perspective: putem face bazine de înot, o sală de sport și toate vor fi încălzite cu apa geotermală.”, a explicat edilul local.

Comuna Dudeștii Vechi este situată în nord-vestul județului Timiș, la o distanță de 77 km de Timișoara și are peste 4.000 de locuitori.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/