Alin Nica: „Vlad Voiculescu insistă să se facă de râs și după ce a fost dat afară din Guvern”

Președintele PNL Timiș demontează afirmațiile lui Vlad Voiculescu potrivit cărora Timișoara ar fi fost carantinată la inițiativa directorului DSP Timiș, care ar fi închis localitățile cu primari USR. „Dacă nu a mințit cu scop de manipulare, afirmația lui mă înfioară”, spune Alin Nica, „deoarece face dovada faptului că a condus un minister esențial fără să aibă habar despre ceea ce se întâmplă în subordinea lui”.

Liberalul este de părere că afirmațiile lansate în spațiul public de fostul ministru al Sănătății sunt „aberante”.

„Propunerea de carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane a fost inițiativa primarului USR, Dominic Fritz, colegul domnului ex-ministru. Înainte de carantină, am început o acțiune comună, inter-instituțională, de informare a populației, pentru a convinge cetățenii să respecte regulile, încercând astfel să scădem rata de infectare cu sprijinul populației. Două zile a durat această campanie, apoi primarul mi-a cerut să ne asumăm împreună carantina, fără o analiză de impact și fără indicatorii care să ne arate eficiența măsurii.”; explică acum Alin Nica.

Nica mai spune și că, după acel moment, DSP Timiș a elaborat analiza de risc, iar acel document şi avizul INSP au fost luate în considerare în cadrul CJSU. În plus, amintește Nica, la prima ședință CJSU, cea în care s-a stabilit carantina pentru Timișoara și zona periurbană, a participat și șeful DSU, care a susținut, „ca să nu zic: a pus presiune”, carantina, fără argumente măsurabile, spune liberalul.

„Concluzia? Majoritatea membrilor CJSU au votat carantină pentru Timișoara și alte 4 localități, două cu administrație PNL, una cu administrație PSD și una USR. Nu directorul DSP dă carantina. După prima tură de carantină pentru Timișoara și zona periurbană, INSP-ul aflat în subordinea lui Vlad Voiculescu a făcut atât recomandări de continuare pentru trei localități, cât și de ridicare a carantinei pentru celelalte două. Repet, INSP- ul de la București era în subordinea Ministerului Sănătății. Deci implicit a fostului ministru Vlad Voiculescu. DSP Timiș, prin directorul și aparatul de specialitate, a făcut analiza prevăzută de lege și a acționat conform atribuțiilor. Cu alte cuvinte, ex-ministrul a dezinformat. Directorul DSP are temei legal să îl dea în judecată pentru defăimare pe Vlad Voiculescu. Sper că declarațiile fostului ministru al Sănătății au fost doar niște triste încercări de a distrage atenția de la managementul dezastruos pe care l-a avut în aproape 4 luni de mandat.”, a explicat Alin Nica.

Pe de altă parte, Alin Nica cere explicații cu privire la bugetul alocat terapiei intensive, „tăiat consistent sub conducerea lui Vlad Voiculescu”, lucru confirmat, spune liberalul, de vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Fostul ministru al Sănătății a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, a fost evaluat de minister și a sugerat că rezultatul nu a fost unul bun. Norocul lui Cioca a fost, spunea Vlad Voiculescu, că a fost demis din fruntea Ministerului Sănătății. „Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare, ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la județul Timiș are carnet de partid, de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a localităţilor care au primari USR PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii.”, a spus Voiculescu.

Răspunsul lui Flavius Cioca la afirmațiile lui Vlad Voiculescu

Directorul DSP Timiș, la care a făcut referire fostul ministru al Sănătății, respinge acuzațiile aduse și spune că sunt neîntemeiate. Flavius Cioca spune că decizia carantinării nu are nicio legătură cu apartenenţa politică a primarilor. Cioca a explicat că de anul trecut până acum au intrat în carantină la propunerea DSP Timiș, cu avizul INSP, în urma votului CJSU, 11 localități cu primari PNL, 5 cu primari PSD, 2 – USR și una cu primar de la Pro România.

„Evaluarea performanţelor individuale ale funcţionarilor publici se efectuează conform Ordonanței de Urgență 57/2019, unde la art. 14 detaliază: «Evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie-31 martie din anul următor perioadei evaluate, pentru toţi funcţionarii publici care au desfăşurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea». Întrucât nu am activat 6 luni nici în funcția de director executiv adjunct sănătate publică (13.04.2020-31.08.2020), nici în cea de director executiv (1.09.2020-31.12.2020) nu am depus raport de activitate și nu am beneficiat de evaluare. Dacă această evaluare a fost efectuată de către responsabili ai MS, nu mi-a fost adusă la cunoștință, conform prevederilor legale. Dar dacă dl. ministru își dorea un alt director executiv la DSP Timiș, trebuia doar să îl desemneze prin ordin de ministru, deoarece eu sunt numit interimar.”, a spus Flavius Cioca.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica cere demisia lui Raed Arafat, după carantinarea ilegală a Timișoarei

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/