Alin Nica se întâlnește cu suporterii de fotbal, după ce a anunțat că noul stadion al Timișoarei ar urma să aibă pistă de atletism

Președintele CJ Timiș a anunțat că se va întâlni cu suporterii de fotbal, după ce aceștia din urmă s-au arătat revoltați de faptul că noul stadion al Timișoarei ar urma să aibă și o pistă de atletism. 

Alin Nica se va întâlni cu iubitorii de fotbal luni, 12 aprilie.

„Cât timp încă este în lucru studiul de fezabilitate, Consiliul Județean Timiș poate colecta și transmite cerințe și nevoi ale comunității sportive județene, desigur dacă acestea sunt realiste și compatibile cu direcțiile generale date de specialiști. După întâlnirea cu suporterii fotbalului timișorean, voi avea o serie de întâlniri cu reprezentanții altor discipline sportive care ar putea beneficia de viitoarea arenă.”, a anunțat Alin Nica.

Suporterii de fotbal s-au revoltat la anunțul lui Nica despre pista de atletism.

„Cea mai mare prostie. Se vorbeşte de ani de zile despre un stadion cu tribunele aproape de teren. Suntem un oraş ce trăieşte pentru fotbal. Visul suporterilor lui Poli a fost stadion fără pistă. Eu zic să vă mai întâlniţi şi cu cei ce iubesc fotbalul, oameni din Timişoara, sunt membru fondator al superbei galerii CVUCS, nu ne spulberaţi visul. Să-şi facă stadion de atletism la Bucureşti. Au făcut patru stadioane noi acolo, niciunul cu pistă, ne bagă nouă pe gât aici. Clujul a făcut greşeala de a face pistă pe noul stadion, au ridicat costurile enorm şi nu a fost nici o competiţie pe acea pistă. Nu mai plecaţi urechea oricărui vă calcă pragul. Discutaţi cu cei din Timişoara care au habar de sport şi infrastructură.”, a transmis la acea dată Marius Babuciu, unul din liderii galeriei lui Poli.

Potrivit liderului CJ Timiș, stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara.

Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral administrației județene, iar finanțarea de peste 100 milioane de euro a fost atrasă tot de CJT. Pe lângă cofinanțarea de 5%, Consiliul Județean Timiș asigură toate viitoarele costuri de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților.

Stadionul va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica: „Mi-am asumat să fac demersuri ca în 2028 sau 2030 Timișoara să aibă infrastructura să găzduiască Campionatul European de Atletism Seniori”