Alin Nica renunță la pista de atletism de pe viitorul stadion al Timișoarei, după discuțiile cu suporterii de fotbal

Președintele CJ Timiș s-a întâlnit, luni după-amiază, cu iubitorii de fotbal nemulțumiți de anunțul potrivit căruia viitorul stadion al Timișoarei va avea pistă de atletism. Interesul și sprijinul meu pentru atletism rămân în picioare. „Cred că se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă și sper să văd o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, desigur cu sprijinul CJT”, a spus Alin Nica. 

La întâlnirea cu Alin Nica au venit la Consiliul Județean Timiș reprezentanți ai suporterilor Peluza Sud și Druckeria, ca să discute situația proiectului noului stadion din Timișoara.

„Certitudinea este că vom avea un stadion multifuncțional care să fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de funcționare. Am căzut de acord că acest lucru înseamnă acces pentru echipele de fotbal și rugby, organizări de evenimente și expoziții. (…) În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism.”, a spus Alin Nica.

Alin Nica a mai precizat și că interesul său pentru atletism rămân în picioare și că, în opinia sa, se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă. El a mai spus și că speră să vadă o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, în acest sens.

Președintele CJT a mai afirmat și că a agreat varianta unei arene de aproximativ 32 mii de locuri, de categoria UEFA 4, „având în vedere că vor fi folosiți bani publici și nu putem cheltui cât ne-ar plăcea, ci cât avem finanțare de la Compania Națională de Investiții.”

Cu privire la locația viitorului stadion, aceasta a fost acceptată de iubitorii de fotbal, iar Nica spune că a primit recomandări foarte pertinente în ceea ce privește organizarea transportului și a detaliilor care țin de confortul și facilitarea unei experiențe plăcute pentru publicul larg.