Alin Nica, președintele CJ Timiș, cere redeschiderea sălilor de sport din județ

Alin Nica a trimis o adresă Prefecturii Timiș prin care solicită redeschiderea sălilor de sport. Cererea vine în contextul scăderii ratei de infectare cu COVID-19 din ultimele zile, dar și ieșirii din carantină a multor localități în care încă se aplică restricții.

Prin această adresă se solicită convocarea imediată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organismul care a aprobat închiderea sălilor de sport.

„În ultimele zile, rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la nivelul județului Timiș, ca rezultat al impunerii unor restricții care au fost, în acel moment, necesare. Le mulțumesc tuturor locuitorilor județului nostru pentru că au înțeles să respecte restricțiile și astfel am reușit să mai câștigam o bătălie împotriva acestui cumplit virus. Acum, însă, trebuie să mergem mai departe și, treptat, să revenim la normal. Una dintre primele masuri care ar trebui luate vizează redeschiderea centrelor de fitness și a sălilor de sport, bineînțeles, cu respectarea normelor de igienă și de distanțare. Eu sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice. Am discutat cu mai mulți medici și specialiști în domeniu, iar aceștia susțin că practicarea sportului contribuie deopotrivă la prevenția bolii sau, în cazul celor care au făcut forme ușoare de COVID-19, la o recuperare mai rapidă. De asemenea, îmi doresc ca, pe viitor, alături de principalii operatori fitness din județ, să inițiem un parteneriat sub forma unor campanii comune pentru promovarea sportului.”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Vă reamintim că sălile de sport au fost închise după ce județul Timiș a intrat în scenariul roșu, adică la sfârșitul lunii octombrie. Patronii sălilor de fitness le-au cerut reprezentanților CJSU, în nenumărate rânduri, renunțarea la măsură, a fost făcută chiar și o petiție în acest sens, iar în noiembrie a fost organizat un protest în fața Tribunalului Timiș.