Petiție: „Cerem redeschiderea sălilor de antrenament și fitness din județul Timiș”

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență i-a nemulțumit pe patronii sălilor de sport din județul Timiș. Sunt afectați atât sportivii, cât și afacerile, au transmis reprezentanții din domeniu.

Prin intermediul unei petiții online, semnată de câteva mii de persoane, se cere redeschiderea tuturor spațiilor destinate activităților sportive din Timișoara și județ.

„Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, cu privire la închiderea sălilor de antrenament și fitness din municipiul Timișoara, îngrădește drepturile omului de a face sport și acest fapt afectează implicit sănătatea fizică și psihică, când, în contextul actual, autoritățile ar trebui să sprijine cu tot ce pot sănătatea cetățenilor. Utilizarea sălilor de fitness, cu respectarea condițiilor de igienă și dezinfectare, nu reprezintă un pericol mai mare decât un supermarket, mijloc de transport în comun sau orice alt magazin din cadrul unui mall. Atât la nivel național cât și internațional, activitatea sportivă nu a fost suspendată, tocmai pentru că s-a demonstrat științific că persoanele care fac sport și mișcare, în mod constant, au imunitatea crescută și șanse scăzute de a contacta virusuri sau alte boli”, transmit inițiatorii petiției.

leader board 728 x 90 px

Documentul în format online a fost semnat de peste 3.700 de persoane și poate fi accesat AICI.

CITEȘTE ȘI: Reguli în Timișoara după depășirea pragului de 3 la mie: Masca, obligatorie peste tot în aer liber, sălile de fitness se închid