Protest în fața Tribunalului Timiș. Antrenorii de fitness cer redeschiderea sălilor de sport

Mai mulți antrenori de fitness și clienți ai sălilor de sport din Timișoara au protestat, joi, nemulțumiți fiind de măsura autorităților de a închide sălile de fitness pe perioada pandemiei. Judecătorii Tribunalului Timiș sunt chemați să își spună punctul de vedere: este sau nu legală o astfel de decizie.

În urmă cu aproximativ 4 săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suspendarea activității operatorilor de fitness, pe perioada stării de alertă. Cauza a ajuns pe masa judecătorilor.

„Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920) și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport”, au transmis reprezentanții operatorilor fitness care au dat în judecată Comitetul Situațiilor de Urgență Timiș și Prefectura Timiș.

Cei care au protestat în fața Tribunalului Timiș susțin că sunt tratați diferit față de alți agenți economici care oferă servicii de îngrijire personală şi care își desfășoară în continuare activitatea. „Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă”, mai spun reprezentanții operatorilor fitness.

Magistrații sunt așteptați să se pronunțe joi cu privire la această speță. În cazul în care decizia acestora nu le va fi favorabilă operatorilor de fitness, aceștia spun că sunt deciși să continue în instanță demersurile.

Spre comparație, o măsură similară de închidere a sălilor de fitness nu s-a luat și în Caraș-Severin. În județul vecin, autoritățile au impus doar închiderea saunelor și interzicerea folosirii dușurilor, în această perioadă, în sălile de sport.