Alin Nica: „În Consiliul Județean Timiș încă mai circulă mape, încă fluturăm hârtii.” Ce presupune transformarea digitală a instituției?

Modificarea organigramei de la Consiliul Județean Timiș aduce cu ea și înființarea unui birou de telecomunicații și transformare digitală care va fi în subordinea administratorului public al județului. Președintele CJ Timiș Alin Nica spune că în instituție încă mai „circulă mape, fluturăm hârtii”. 

„În momentul de față încă în consiliul județean circulă mape, încă fluturăm hârtii, încă discutăm și lucrăm ca atunci când nu exista această tehnologie pe care o avem acum la dispoziție. Încă nu avem un soft de management al documentelor, încă nu suntem complet digitalizați. Transformarea digitală implică mai mult decât calculatoare în fiecare birou sau tehnică de calcul sau software specializat pe fiecare compartiment. De aceea, acest compartiment îl voi da în delegare administratorului public care va fi însărcinat în perioada următoare și pe care o vom aproba și în CJ.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

La rândul său, administratorul public al județului a explicat și că digitalizarea va ajuta instituția în adaptarea la contextul pandemic.

leader board 728 x 90 px

„Am încercat să ne aliniem exact la cutumele și trendurile internaționale și de aceea am făcut propunerea pentru acest fost compartiment pe care îl propunem a fi birou pentru a se numi Biroul de telecomunicații și transformare digitală. Și pentru că de la Direcția de administrare a patrimoniului am preluat tot ce înseamnă partea de telecomunicații și în contextul actual pandemic se merge tot mai mult pe paradigma lucrului la distanță, ca atare trebuie să fie totul unitar, integrat și eficient.”, a declarat Marian Vasile.

Ironia face ca, în ședința de consiliu județean în care s-a supus aprobării noua organigramă în care este introdus acest birou de digitalizare, sistemul audio-video să se defecteze în timpul dezbaterilor. Momentul a fost speculat, ulterior, de social-democrați.

„Ca un făcut, după ce administratorul public al județului a prezentat cu mult entuziasm proiectului revoluționar de digitalizare al județului Timiș, la momentul în care noi, cei din opoziție am luat cuvântul… brusc sistemul de transmitere al ședinței online a căzut. Doar o coincidență, nu-i așa?! Transmitem noii conduceri, și pe această cale, că de cele mai multe ori graba strică treaba, iar proiectele făcute în ritmul pe repede-înainte se pot finaliza așa cum nu se dorea de fapt.”, a transmis grupul consilierilor județeni PSD.

CITEȘTE ȘI: Un număr de 20 de posturi dispar din organigrama Consiliului Județean Timiș. Alin Nica: „Nu am urmărit epurarea politică”