Alin Nica a fost votat de primarii liberali pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. „Mă recomandă munca, tinereţea, tenacitatea şi energia”

untitled design set 970x90 px

Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, a fost alesul edililor liberali din judeţul Timiş pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Nica a primit 23 de voturi, iar cel de-al doilea aspirant la şefia CJT, Ciprian Bogdan, a obţinut doar 11 voturi. Iniţial, în cursă s-a aflat şi Alin Popoviciu, însă acesta s-a retras în ultimul moment.

În vârstă de 38 de ani, Alin Nica are o experienţă de 16 ani în fruntea administraţiei locale din Dudeştii Noi. În momentul obţinerii primului mandat a fost cel mai tânăr primar din ţară, avea doar 23 de ani şi era abia ieșit de pe băncile facultăţii. Pe tinereţe, energie, elan şi tenacitate mizează tânărul liberal în dorinţa de a obţine un mandat la conducerea Consiliului Judeţean Timiş. Acesta este încrezător în şansele sale, deşi mai sunt anumite etape statutare de trecut.

,,Încrederea colegilor mă onorează şi e o mare responsabilitate, însă mai sunt câteva etape statutare de trecut. Este vorba despre votul din Biroul Judeţean şi validarea în Consiliul Director Judeţean, apoi numirea efectivă de către Biroul Naţional. Acest vot a arătat că Partidul Naţional Liberal poate să găsească soluţii la toate problemele cu care s-a confruntat în organizaţia noastră în ultimii trei ani. Îmi place să mă bucur de atributul acesta de tânăr şi să-l valorific la maximum. Nu este o calitate perenă, dar încerc să-i scot avantajele în evidenţă şi să profit de energia pe care ţi-o dă tinereţea”, a declarat Alin Nica.

Actualul primar este optimist şi spune că în contextul în care PNL este pe val, scopul Partidului Naţional Liberal în aceste alegeri locale este câştigarea majorităţii Consiliului Judeţean, preşedinţia Consiliului Judeţean, cât și mai multe primării în judeţ şi bineînţeles Primăria Timişoara.

,,Trebuie să continuăm lucrările bune începute de primarii din judeţ şi să realizăm un nou proiect de judeţ pentru Timiş, astfel încât Timişul să devină ceea ce a fost, un judeţ cu multe legături în străinătate, un judeţ care, aflat la avampostul Occidentului, să atragă cât mai mulţi investitori şi să fie un pionier în ţară în toate domeniile”, a afirmat actualul primar de la Dudeştii Noi.

„E nevoie de o strategie de dezvoltare nu doar pe hârtie”

Nica este de părere că judeţul Timiş are nevoie de o strategie clară de dezvoltare, care să nu fie doar pe hârtie, ci să fie bazată pe realităţile sociale şi economice din zilele noastre. Are nevoie de o coordonare a planurilor de urbanism, în special în jurul marilor oraşe, Timişoara, Lugoj, dar şi în celelalte localităţi.

„Aş vrea să nu mai avem haosul urbanistic cu care ne-am confruntat în ultima vreme şi, cel mai important, o susţinere politică mult mai mare pe lângă Guvern, astfel încât obiectivele noastre strategice care sunt: o nouă ieşire către autostradă, Spitalul Regional, centura Timişoarei, Sala Polivalentă şi noul stadion să prindă contur în următorii patru ani”, a punctat Alin Nica.

Ce îl recomandă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş? Munca de primar pe care a dus-o în ultimii 16 ani în frundea administraţiei din Dudeştii Noi şi dorinţa de a crea un parteneriat strâns înte Consiliul Judeţean şi primăriile din Timiş.

,,Relaţia Consiliului Judeţean cu primăriile din judeţ nu trebuie să fie din poziţia şef şi subordonat, ci din poziţie de parteneriat şi permanetă consultare şi colaborare”, a adăugat Nica.

Este pentru a doua oară când Alin Nica a fost ales de primarii liberali din Timiş pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/