Alimentarea cu apă şi branşarea localităţii Vrăniuţ, proiect finalizat cu viteza luminii

Localnicii din satul Vrăniuț, sat aparținător comunei Răcășdia, au motive de bucurie. Datorită seriozității constructorului care s-a ocupat de proiectul „Alimentare cu apă și branșare”, astăzi, la rețeaua curentă de apă, sunt branșate nici mai mult, nici mai puțin de 173 de gospodării, ceea ce înseamnă că oamenii nu mai sunt nevoiți să-și procure apă din altă parte pentru necesitățile gospodărești.

Diferență de la cer la pământ! Așa poate fi catalogată situația în privința constructorilor din cadrul a două proiecte de pe raza comunei condusă de primarul Mirco Ilie Lechici. Dacă, spre exemplu, în cazul proiectului „Extinderea rețelei de apă și canalizare” din Răcășdia, neseriozitatea constructorului italian face ca lucrările executate să nu poată fi încă recepționate, motiv pentru care firma angajată să ducă la bun sfârșit proiectul va fi nevoită să suporte anumite sancțiuni, întrucât termenul-limită de finalizare al acestuia a fost deja cu mult depășit, la polul opus, în cazul proiectului „Alimentare cu apă și branșare Vrăniuț”, totul s-a desfășurat cu viteza luminii.

„Proiectul «Alimentare cu apă și branșare» din Vrăniuț a fost început în primăvara anului trecut, iar, în toamna lui 2019, a fost făcută recepția finală. Au fost branșate 173 de gospodării. Vedeți ce-nseamnă diferența dintre constructori? În plus, banii vor rămâne tot în județul nostru, întrucât firma care s-a ocupat de proiect este din Caraș-Severin.”, a ținut să puncteze edilul-șef Lechici pentru expressdebanat.ro.

Valoarea proiectului a fost de 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.