Alianța PSD-ALDE nu se rupe la nivel local! Ce spune Alfred Simonis despre Marian Cucșa și Ovidiu Sîrb

La nivel național, alianța PSD-ALDE este de domeniul trecutului. În Timiș, într-adevăr, cei din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu au făcut vreun pas concret nici pentru a se rupe de „prietenia” cu PSD, nici pentru apropierea de Pro România. Un lucru este cert: timișoreanul Ovidiu Sîrb și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, nu a putut comenta clar nici demisia, nici situația colegului din legislativ, Marian Cucșa.

Întrebat despre demisia lui Ovidiu Sîrb, Simonis a lansat tema că, de fapt, alianța PSD-ALDE nu e ruptă oficial și că până la urmă e posibil ca partidul aliat cu social-democrații să nu iasă definitiv de la guvernare. Deputatul pune acest lucru pe seama eșecurilor în negocierile cu celelalte partide, care i-ar face pe cei de la ALDE să se gândească de două ori înainte să intre în opoziție. Simonis nu a putut spune dacă postul lui Sîrb va reveni tot cuiva din Timiș. „Postul de secretar de stat nu este neapărat unul care se împarte pe județe. […] Nu mi-e foarte clar la această oră dacă ALDE pleacă de la guvernare, dacă va fi acea fuziune sau alianță cu Pro România. Toate variantele sunt deschise.”, a precizat Simonis.

Deputatul nu a uitat să-l „gratuleze” pe Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că este un trădător. „Domnul Tăriceanu a trădat fiecare alianță politică din care a făcut parte. În 2004 l-a trădat pe Băsescu, apoi în 2008 pe Mircea Geoană. În 2021 a trădat PNL, când s-a certat cu Crin Antonescu. S-a înscris apoi în ALDE cu Daniel Constantin și apoi l-a exclus din partid. Acum e rândul alianței PSD-ALDE. Se pare că partidul domniei sale nu dorește să-și trădeze electoratul, care i-a investit cu încredere. Sunt multe lucruri bune făcute de PSD și ALDE. Cei de la ALDE nu doresc să plece din această formulă și nu doresc să se asocieze cu alt partid.”, a punctat Simonis, fără să răspundă la întrebarea de ce PSD s-a aliat cu un trădător ca Tăriceanu.

Alfred Simonis a spus că, în calitate de lider de grup parlamentar PSD în Camera Deputaților, a vorbit și cu deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa. Simonis spune că deputatul nu vrea să părăsească alianța cu PSD și cu atât mai puțin să se alieze cu Pro România. „Domnul Cucșa este unul dintre cei nemulțumiți că această alianță se destramă și nemulțumit de o alianță cu Pro România.”, a punctat Simonis, care a precizat că atunci când el și Cucșa vor ajunge la o concluzie oficială, o vor comunica public. La nivel de Timiș, Marian Cucșa, lider ALDE, nu e în relații bune cu Adrian Pau, lider Pro România.