Alfred Simonis despre faptul că Dobra nu poate vota: „E un abuz. Se încearcă intimidarea electoratului”

untitled design set 970x90 px

Președintele PSD Timiș consideră un abuz faptul că liderul CJ Timiș nu își poate exercita dreptul la vot, fiind în carantină la domiciliu, după ce a fost confirmat cu COVID-19. Alfred Simonis spune că a primit asigurări, la momentul la care s-a anunțat organizarea alegerilor locale, că toți cei care sunt infectați vor putea vota, în cazul în care doresc să o facă. 

”Este un abuz din partea autorităților. Atunci când s-a anunțat că se vor organiza aceste alegeri, premierul Orban și cei care organizează alegerile spuneau că toți candidații vor putea participa la vot indiferent de zona în care sunt sau de problema pe care o au, pentru care nu se pot deplasa. Am întrebat la vremea respectivă în Parlament dacă cei care sunt infectați cu COVID vor putea vota și dacă, având această problemă, nu le va fi îngrădit dreptul la vot. Ni s-a spus tranșant că toți cei care vor dori să voteze vor putea vota. Practic, este un abuz, în acest fel se încearcă intimidarea electoratului PSD. Prin faptul că președintele în funcție, candidatul pentru această poziție din partea PSD, nu poate vota se încearcă intimidarea electoratului nostru, însă îi asigur pe cei care încearcă prin acest abuz să îl țină acasă pe Călin Dobra că până la urmă oamenii vor veni la vot și vom avea parte de continuitate la consiliul județean”a declarat Alfred Simonis.

Potrivit art. 91 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, (1) Pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoțită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puțin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială și cu materialul necesar votării – ștampilă cu mențiunea «VOTAT» și buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea (…).”  Legea nu prevede însă sancțiuni în cazul în care membrii unei secții de votare refuză să se deplaseze cu urna mobilă la domiciliul unei persoane bolnave. 

CITEȘTE ȘI: Călin Dobra: „Președinta secției de votare m-a anunțat că membrii secției au votat să nu vină cu urna mobilă la mine pentru că sunt pozitiv”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/